Κοινωνία

Από αύριο Τετάρτη αρχίζει το πρόγραμμα δακοκτονίας με τους πρώτους ψεκασμούς

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει επιτέλους το πρόγραμμα της δακοκτονίας στο νομό μας και ήδη η αρμόδια υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε οδηγίες σε αγρότες και παραγωγούς για το πώς πρέπει να κινηθούν. Οι αγρότες στα χωράφια των οποίων θα ξεκινήσουν ψεκασμοί καλό θα είναι να παρευρίσκονται την ώρα που θα αρχίσουν.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου ανακοινώνει προς τους ενδιαφερόμενους ελαιοπαραγωγούς ότι από αύριο Τετάρτη 9/10/2019 θα ξεκινήσει η διενέργεια δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της Ελιάς για το έτος 2019.

Για την 1η Ομάδα του Προγράμματος η σειρά που θα ακολουθηθεί από τον ανάδοχο είναι η παρακάτω: Γερακάρι Άνω Γερακάρι Μέσο Γερακάρι Κάτω Κυψέλη Καταστάρι Πηγαδάκια Καλλιθέα Σκουληκάδο

Για την 2η Ομάδα του Προγράμματος η σειρά που θα ακολουθηθεί από τον ανάδοχο είναι η παρακάτω: Αγία Μαρίνα Άγιοι Πάντες Φιολίτης Λαγκαδάκια Λαγωπόδο Άγιος Δημήτριος Άγιος Κήρυκας Καλλιπάδο Βανάτο Αμπελόκηποι

Η προβλεπόμενη συνολική διάρκεια του ψεκασμού είναι οκτώ (8) ημέρες.

Από την Πέμπτη 10/10/2019 θα ξεκινήσει η διενέργεια δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Λαγανά που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το έτος 2019.

Η σειρά που θα ακολουθηθεί από τον ανάδοχο είναι η παρακάτω: Κερί, Λιθακιά, Αγαλάς, Παντοκράτωρας και Μουζάκι

Η προβλεπόμενη συνολική διάρκεια του ψεκασμού είναι οκτώ (8)ημέρες.

Οι βιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να τοποθετήσουν, σε εμφανή σημεία των κτημάτων τους, πινακίδες ή κατάλληλη σήμανση για τη μη διενέργεια ψεκασμού.

Επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές αλλά και οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι, για να διευκολύνουν τις εργασίες, ανοίγοντας τα περιφραγμένα ελαιοκτήματα, και απομακρύνοντας τα ζώα ή τα μελισσοσμήνη.

Ο ψεκασμός θα αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα, με εντολή της Υπηρεσίας μας, στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες (ένταση ανέμου, βροχή κ.λ.π.).

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να παρίστανται κατά την διάρκεια των ψεκασμών στα κτήματά τους προς υποβοήθηση των συνεργείων ψεκασμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *