Ζάκυνθος

Αποχώρηση Κολύρη από τα οικονομικά του Δήμου

[pullquote align=”left”]Τη θέση του αναλαμβάνει προσωπικά ο Στ. Μποζίκης![/pullquote]

 

 

 

Νέο προεδρείο έχει από χθες το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο εξελέγη στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου που έγινε για το 2013 και δίνει τη δυνατότητα εξαγωγής πολιτικών συμπερασμάτων γι’ αυτά που θα επακολουθήσουν στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Χθες είχαμε την επανεκλογή του Γιώργου Αρμένη στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, την επανεκλογή της Διονυσίας Πυριόχου στη θέση της Αντιπροέδρου και την εκλογή νέου προσώπου στη θέση του Γραμματέα, όπου εξελέγη ο Κώστας Κόκκορης. Το πιο σημαντικό είναι η αποχώρηση του Παναγιώτη Κολύρη από τα οικονομικά του Δήμου καθώς ανακοινώθηκε ότι στη θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης ο οποίος και αυτοπροτάθηκε. Επίσης είχαμε διάσπαση στο ψηφοδέλτιο της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Η ώρα τση Ζάκυθος» με τον επικεφαλής Διονύση Κομιώτη να διαγράφει τον μοναδικό εκλεγμένο σύμβουλο του συνδυασμού Ευστάθιο Κοντοσταυλάκη. Ο διαγραφείς κατήγγειλε τον Δ. Κομιώτη για προδοσία και ξεπούλημα της παράταξης και εξέφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Η διαδικασία για τον Πρόεδρο

Τη διαδικασία εκλογής προεδρείου ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Αβράμης ο οποίος και  ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. «Πρόεδρος εκλέγεται από την πλειοψηφία, Αντιπρόεδρος από τη μείζονα μειοψηφία και Γραμματέας από την ελάσσονα μειοψηφία» ανέφερε ο κ. Αβράμης.

Ο Π. Αβράμης αμέσως μετά διάβασε επιστολή του επικεφαλής του συνδυασμού «Η ώρα τση Ζάκυθος» Διονύση Κομιώτη  με την οποία ανακοίνωνε ότι έθετε εκτός ψηφοδελτίου τον Δημοτικό Σύμβουλο Ευστάθιο Μαρή Κοντοσταυλάκη και αυτό για λόγους δεοντολογίας, ηθικής τάξεως και συνεργασίας.

Η αντίδραση του κ. Κοντοσταυλάκη ήταν άμεση καθώς ζήτησε το λόγο εκφράζοντας την άποψη ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για το προεδρείο. Όμως ο κ. Αβράμης του απάντησε ότι μόνο εκπρόσωποι παρατάξεων δύνανται να θέσουν υποψηφιότητα.

 

Οι υποψήφιοι

Ακολούθως ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος ο Γιώργος Αρμένης και μάλιστα ανέφερε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε κύρος στο θεσμό και είναι γνωστή η προσφορά του στην αυτοδιοίκηση.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Αντίοχος ανακοίνωσε για τη θέση  της Αντιπροέδρου την Διονυσία Πυριόχου για την οποία είπε ότι η μέχρι τώρα παρουσία της στο προεδρείο έπαιξε ουσιαστικό ρόλο για να αντιμετωπιστούν σωστά τα πράγματα και άρα πρέπει να είναι ξανά υποψήφια.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η ώρα τση Ζάκυθος» Διονύσης Κομιώτης πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα υποψήφιο από άλλο συνδυασμό και συγκεκριμένα τον αρχηγό της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Κωνσταντίνου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Κωνσταντίνου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση γιατί ο Γραμματέας δεν έχει καμία αρμοδιότητα και άρα δεν θα συμμετέχει.

Υποψηφιότητα έθεσε και ο κ. Ευστάθιος Κοντοσταυλάκης ο οποίος είπε ότι θα δούμε ποιος θα τον διαγράψει από το ψηφοδέλτιο αλλά η υποψηφιότητά του δεν έγινε αποδεκτή.

Εκεί παρενέβη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Διονύσιος Κοντονής ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί αν και πώς θα ψηφίσει καθώς και ο ίδιος είχε διαγραφεί στο παρελθόν από το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας. Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι θα ψηφίσει κανονικά με την πλειοψηφία γιατί η δική του διαγραφή έγινε από το Δήμαρχο χωρίς να έχει σταλεί σχετικό έγγραφο όπως έκανε ο Διονύσης Κομιώτης που ακολούθησε τη νόμιμη οδό.

Η εκλογή προεδρείου έγινε σε δύο ψηφοφορίες και την μία φορά ψήφιζε ο συνδυασμός με τον υποψήφιο ενώ την άλλη όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην πρώτη ψηφοφορία ο Γ. Αρμένης πήρε 19 ψήφους και βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Η Δ. Πυριόχου πήρε 8 ψήφους και ο Κώστας Κόκκορης επίσης 8 ψήφους.

Στη δεύτερη ψηφοφορία έλαβαν επί 31 ψηφισάντων:

Ο Γ. Αρμένης 23 ψήφους και 8 λευκά. Η Δ. Πυριόχου 20 ψήφους και 11 λευκά. Ο Κ. Κόκκορης  18 ψήφους και 10 λευκά.

 

Δηλώσεις

Ο Δήμαρχος μετά την εκλογή του Προέδρου έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Αρμένη και είπε ότι έγινε η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο κ. Αρμένης είπε ότι θα πρέπει να διοικηθεί ο Δήμος με σύνεση, αλληλεγγύη και λογική και σημείωσε ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για να εξυπηρετήσει τον δημότη της Ζακύνθου και τίποτ’ άλλο.

Η κ. Πυριόχου ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την εκλογή της και εξέφρασε την εκτίμησή της στο πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνη Αντίοχο. Ευχήθηκε να είναι δημιουργική η νέα χρονιά.

Ο κ. Κόκκορης δήλωσε ότι θα συμβάλλει για το καλύτερο μέλλον του Δήμου μας.

 

Οικονομική Επιτροπή

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής παραμένουν ίδια εκτός από τον Πρόεδρο, θέση που αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Στέλιος Μπόζίκης.

Ο Δήμαρχος είπε ότι ο μέχρι χθες Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Παναγιώτης Κολύρης θα ασχοληθεί με τα θέματα ανάπτυξης του Δήμου και δεν θα έχει χρόνο για τα υπόλοιπα.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι: Παναγιώτης Αβράμης 25 ψήφοι, Τιμόθεος Ζώντος 24 ψήφοι, Ανδρέας Ξένος 23 ψήφοι, Δημήτρης Λογοθέτης 22 ψήφοι, Διονύσης Μουζάκης 24 ψήφοι, Αναστάσιος Αντίοχος 21 ψήφοι, Δημήτρης Βαρυπάτης 16 ψήφοι και Διονύσιος Κομιώτης 17 ψήφοι. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Διονύσιος Τουρκάκης, Διονύσιος Λαδικός, Σπύρος Βούτος, Διονύσιος Στραβοπόδης και Σπύρος Φαραός.

 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν οι: Νικόλαος Ακτύπης 20 ψήφοι, Ευστάθιος Βαρβαρίγος 19 ψήφοι, Διονύσιος Λαδικός 24 ψήφοι, Αγγελική Πέττα 21 ψήφοι, Ιωάννης Φεραδούρος 20 ψήφοι, Σπυρίδων Φαραός 23 ψήφοι, Διονύσιος Στραβοπόδης 20 ψήφοι και Δημήτρης Βαρβαρίγος 24 ψήφοι. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Διονύσιος Τουρκάκης, Στέφανος Στρούζας, Αρετή Βυθούλκα, Διονύσιος Κομιώτης και Διονύσιος Βαρυπάτης.

Από τους 31 Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν στην αίθουσα στην αρχή της διαδικασίας έμειναν οι 28 στην τελευταία ψηφοφορία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *