Quantcast

Γνώμες

Αποχαιρετώντας το 2019!

Οι τελευταίες ημέρες του 2019 δεν είναι ούτε ήσυχες ούτε πολύ ειρηνικές.

Η ηρεμία και οι αισιόδοξες προσδοκίες που χαρακτηρίζουν τη ζωή μας δεν βρίσκουν την αντιστοιχία τους στα γεγονότα και τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον διεθνή περίγυρό μας.

Όλοι πλέον γινόμαστε κοινωνοί ενός κλίματος πολέμου που μεθοδικά καλλιεργούν οι εξ ανατολών γείτονες μας και όλοι πλέον γνωρίζουμε την προσπάθειά τους να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Δυστυχώς η νατοϊκή συμμαχία και οι πλέον ισχυρές δυτικές χώρες δεν διαθέτουν την πειθώ ή την ισχύ να επιβάλλουν την αυτοσυγκράτηση που απαιτείται στον ταραξία της περιοχής μας και είναι βέβαιο πως αν προκύψει πολεμικό “ατύχημα” στο Αιγαίο ή την Μεσόγειο θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας!

Μια τέτοια εξέλιξη, που όλοι απευχόμαστε, θα σημάνει το τέλος των ψευδαισθήσεων, όσον αφορά την πολυδιαφημισμένη αλληλεγγύη των εταίρων και των συμμάχων.

Τότε το πιο λογικό σενάριο που θα προκύψει από τις εξελίξεις είναι η χώρα να αρχίσει να δημιουργεί στρατιωτικές συμμαχίες μόνο με χώρες που έχουν κοινές επιδιώξεις ή και συμφέροντα μαζί μας. Αναπόφευκτα δε, θα χρειαστεί να μπούμε ξανά στο κλαμπ των προμηθευτών προηγμένων οπλικών συστημάτων αφού μόνο αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Με αυτές τις ενοχλητικές διαπιστώσεις αποχαιρετούμε το 2019 και ευχόμαστε το 2020 να είναι ένα έτος ειρήνης και δημιουργίας όλων λαών του κόσμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *