Ελλάδα

Αποχή διαρκείας έχει ο κλάδος των δικηγόρων

Κινητοποιήσεις διαρκείας έχει ο κλάδος των δικηγόρων και σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο κ. Διονύσης Μάργαρης (που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου) γίνεται αποχή διαρκείας που αποφασίστηκε από την ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αποσυρθεί το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση.

«Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι αντιδικηγορική και δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει το έργο της απονομής δικαιοσύνης. Οι κινητοποιήσεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξεως κι αν υπάρξουν νέα δεδομένα θα συνέλθει ξανά η ολομέλεια. Εδώ και ένα μήνα περίπου γίνονται οι αποχές που ξεκίνησαν με μία προειδοποιητική 10 εργασίμων ημερών. Μετά και αφού είδαμε πως ο υπουργός δικαιοσύνης είναι άκαμπτος ξεκινήσαμε αποχή διαρκείας» δήλωσε ο κ. Μάργαρης.

Αναφερόμενος σε όσα προωθεί η κυβέρνηση ο κ. Μάργαρης επεσήμανε τα εξής: «Αυτό το νομοσχέδιο είναι έκτρωμα και εξάμβλωμα. Πλήττεται ο κλάδος σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Περιφέρεια. Ο κάθε δικηγόρος πλήττεται, σαν αυτοτελής επιστημονική μονάδα, όπως και ο μικρομεσαίος δικηγόρος αν και πρέπει να πούμε ότι θα υπάρξει θέμα με την απονομή της δικαιοσύνης στα πολιτικά δικαστήρια κι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη και τον πολίτη. Αντί η απονομή της δικαιοσύνης να γίνεται πιο προσιτή, πιο γρήγορη και πιο ουσιαστική, θα είναι πιο δύσκολο για τον πολίτη να προσφύγει στα δικαστήρια».

Αυτό το διάστημα της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους δεν διεξάγονται οι δίκες. «Τώρα γίνονται κάποια δικαστήρια επείγοντα αλλά όχι τα τακτικά. Αν υπάρχουν παραγραφές αδικημάτων επίσης γίνονται οι δίκες» σημείωσε ο κ. Μάργαρης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *