Ζάκυνθος

Αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως και τις 10 Νοέμβρη

Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους που περιλαμβάνουν την αποχή από τα καθήκοντά τους για μία ώρα κάθε πρωί, αποφάσισαν οι δικηγόροι του νησιού μας και η σχετική απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου ήταν ομόφωνη. Η αποχή θα συνεχιστεί μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, καθώς μέχρι τότε συνεχίζεται και η απόφαση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων περί αποχής από τα καθήκοντά τους, καθημερινά από 10:00 μέχρι 15:00.

Να σημειωθεί πως με βάση και την προηγούμενη απόφαση των δικηγόρων περί αποχής, «Κατ’ εξαίρεση, κατά τις ημέρες που εκδικάζονται υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας, οι Δικηγόροι θα παρίστανται κανονικά για την εκδίκαση, κατά προτεραιότητα, των συναινετικών διαζυγίων, των μη εχόντων μάρτυρες υποθέσεων και ακολούθως των λοιπών μέχρι ελεύσεως της 10ης πρωινής. Επίσης, επί υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων, η εκδίκαση των οποίων ήθελε διεξαχθεί μετά την 15:00 και χωρίς τη σύμπραξη γραμματέα, οι Δικηγόροι θα απέχουν και πάλι από τα καθήκοντά τους, εξαιρέσει των υποθέσεων που αφορούν σε πλειστηριασμούς επικείμενους την επομένη της εκδικάσεως εβδομάδας»

Μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπύρος Καλογερίας σημείωσε πως η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διατήρηση της αποχής ως έχει, δηλαδή μια ώρα καθημερινά από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί.

Με τις κινητοποιήσεις αυτές, που έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, οι δικηγόροι και στη Ζάκυνθο εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην προωθούμενη κατάργηση του Ταμείου τους και την υπαγωγή του στον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα όμως εκφράζουν την αντίδρασή τους για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το επικουρικό κεφάλαιο και έχουν να κάνουν με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα τροχαία ατυχήματα. Να σημειωθεί πως:

«Τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι πολύ σοβαρά και έχουν να κάνουν με την ένταξη του Ταμείου μας στον ΕΟΠΥΥ αλλά και την μείωση έως και κατάργηση του επικουρικού κεφαλαίου. Αυτό αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν εγείρει αξιώσεις και αγωγές από ανασφάλιστα οχήματα, ή από οχήματα των οποίων οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πτωχεύσει. Οι δίκες αναμένεται να καταργηθούν με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο και να χαθούν αποζημιώσεις για χιλιάδες ασφαλισμένους» σχολίασε ο κ. Καλογερίας, επισημαίνοντας και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν για τους δικηγόρους με αιχμή το φορολογικό Νομοσχέδιο.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκε ακόμη μια φορά και στο πρόβλημα της υγειονομικής κάλυψης των δικηγόρων, το οποίο παραμένει και σχετίζεται άμεσα με την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ.

«Συνεχίζουμε να είμαστε εντελώς ανασφάλιστοι υγειονομικά» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *