Ελλάδα

Αποφασίζεται η δρομολόγηση του Επτάνησος στη Ζάκυνθο

Την προσεχή Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και η ημερήσια διάταξη συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων των νησιών  του Ιονίου και πιο συγκεκριμένα των κατοίκων της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Πιο συγκεκριμένα, στην συγκεκριμένη συνεδρίαση αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τη δρομολόγηση του πλοίου Επτάνησος στη γραμμή Κυλλήνης Ζακύνθου, αλλά για τη διακοπή των δρομολογίων που πραγματοποιεί η Κοινοπραξία Πλοίων Ionian Ferries στη γραμμή Σάμη- Πάτρα- Ιθάκη.

Τα δύο θέματα είναι το 14ο και το 15ο στην ημερήσια διάταξη και η απόφαση που θα λάβει το Συμβούλιο αναμένεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Ιονίου την στιγμή που φαίνεται να «μαίνεται» ένας έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, μια ακτοπλοϊκή εταιρεία μη ζακυνθινών συμφερόντων, διεκδικεί δρομολόγια στην γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης και θυμίζουμε πως πρόσφατα στελέχη της εταιρείας επισκέφτηκαν το νησί και έκαναν  κρούση σε τοπικούς φορείς όπως είναι το Επιμελητήριο.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ζακυνθινών συμφερόντων Ionian Ferries ζητά να εγκαταλείψει τη γραμμή Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη και ήδη στο γειτονικό μας νησί τίθενται ερωτηματικά για το νέο πλοίο που θα αναλάβει την γραμμή και κυρίως για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Ιθάκης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *