Ζάκυνθος

Απομάκρυνση των τσιμεντόλιθων ζητά η Επιτροπή Διαβούλευσης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συζήτησης που είχε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου βρέθηκε η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη με σκοπό να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις όπως η απομάκρυνση των τσιμεντόλιθων πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος.

Για το θέμα αυτό πρόσφατα είχε κάνει δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ίδιος ο Δήμαρχος ο οποίος ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να επιτρέψει να γίνουν εργασίες τις οποίες θα πληρώσει ο Δήμος.

«Μακάρι να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και όλοι θα παλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό το χάλι με τους τσιμεντόλιθους πρέπει να τελειώσει και προτείνω στον κ. Μυλωνά να επιτρέψει στο Δήμο να κάνει παρέμβαση με δικά του χρήματα προκειμένου καλλωπίσει τη γέφυρα και να φύγουν οι τσιμεντόλιθοι. Να γίνει μια άλλη κατασκευή που δεν θα προσβάλλει αισθητικά το νησί μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να γίνει το έργο από το ΕΣΠΑ» δήλωσε ο κ. Μποζίκης.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που έγινε την περασμένη Παρασκευή οι εκπρόσωποι των φορέων και τα μέλη αντάλλαξαν απόψεις για το έργο της συντήρησης της γέφυρας του Αγ. Χαραλάμπη. Η Επιτροπή αποφάσισε να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου για την προσωρινή της αποκατάσταση έως ότου κατασκευαστεί η νέα γέφυρα.

Συγκεκριμένα, η πρόταση των μελών της Επιτροπής βασίζεται στην απομάκρυνση των τσιμεντόλιθων από την γέφυρα και στην κατασκευή πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές του δρόμου με ελαφρύ υλικό. Επίσης, συζητήθηκε η αποκατάσταση της διπλής κυκλοφορίας στη γέφυρα.

Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε ως μοναδική εξαίρεση τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Ευάγγελο Αρβανιτάκη, ο οποίος πρότεινε να παραμείνουν οι τσιμεντόλιθοι στη γέφυρα μέχρι την κατασκευή της νέας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *