Ζάκυνθος

Απομάκρυνση των πλαστικών κατασκευών και απελευθέρωση των καταπατημένων χώρων

Της Αγγελικής Ξενόφου

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για να αλλάξει η όψη της πόλης πήρε η δημοτική αρχή η οποία πρέπει να υλοποιηθεί για να υπάρξει απτό αποτέλεσμα. Αφορά την απομάκρυνση όλων των παράνομων κατασκευών που έχουν γίνει στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες, διαδικασία που θα ξεκινήσει άμεσα με πρωτοβουλία του Δήμου και ήδη έχει υπάρξει η σχετική ενημέρωση των ιδιοκτητών καταστημάτων.
 Οι έλεγχοι θα γίνουν με κλιμάκιο της αστυνομίας και θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.  Ωστόσο οι καταστηματάρχες έχουν ειδοποιηθεί εδώ και δύο μήνες εγγράφως για να εφαρμόσουν το νόμο και να απομακρύνουν μόνοι τους τις παράνομες κατασκευές.
Οι έλεγχοι θα γίνουν στο κέντρο της πόλης δηλαδή, στην οδό Αλεξ. Ρώμα, στην οδό 21ης Μαΐου, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας καθώς και στα γύρω στενά.
Με δηλώσεις του στον –Ε- ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Στάθης έκανε γνωστό ότι οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες ενημερώθηκαν εδώ και αρκετό καιρό και για λόγους δεοντολογίας ο Δήμος τους ειδοποίησε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για να μαζέψουν ότι έχει τοποθετηθεί παράνομα.
Πρόκειται για τα νάυλον που έχουν μπει γύρω από τα καταστήματα αλλά σε κοινόχρηστους χώρους και κλείνουν τη διέλευση των πεζών, καθώς και για ξύλινες κατασκευές ή μεγάλες ζαρντινιέρες με λουλούδια που επίσης εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών.
Ο Αντιδήμαρχος υπενθύμισε πως όλα αυτά που έχουν τοποθετηθεί αντιβαίνουν της Κανονιστικής απόφασης η οποία πρέπει να ισχύσει για λόγους νομιμότητας.
Πέρα όμως από την τήρηση του νόμου υπάρχει και το αισθητικό ζήτημα καθώς είναι πάμπολλες οι καταγγελίες πολιτών που ζητούν να αφαιρεθούν οι νάυλον κατασκευές από το κέντρο της πόλης και από την παραλιακή γιατί δημιουργούν άσχημη εικόνα και γιατί εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους.
Οι έλεγχοι του κλιμακίου θα αρχίσουν από την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *