Ζάκυνθος

Αποκλεισμός της Εφορίας σήμερα από τους λογιστές

 

Η Ένωση λογιστών φοροτεχνικών Ελευθέρων επαγγελματιών Νομού Ζακύνθου  σε ένδειξη διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των γραφείων της Δ.Ο.Υ . στις 9.30 το πρωί ενώ ήδη έχει ενημερώσει το Υπουργείο Οικονομικών για το αίτημά της που είναι η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Με ανακοίνωση που έδωσε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα η προσωρινή διοίκηση της Ένωσης των λογιστών κάνει γνωστό ότι είναι ευθύνη του υπουργείου η καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων αφού το σύστημα αδυνατούσε να τις παραλάβει κανονικά και υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις. Ακόμα επισημαίνεται πως η παράταση δεν θα επιφέρει κανένα «δημοσιοοικονομικό κόστος», λόγω της άμεσης βεβαίωσης του φόρου εισοδήματος με την υποβολή της δήλωσης και την καταβολή της Α’ δόσης εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η επιστολή εστάλη μέσω του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στον Υπουργό Οικονομικών, τον Υφυπουργό και τη Γραμματεία δημοσίων εσόδων και αναφέρει τα ακόλουθα:

Σας γνωρίζουμε ότι στα γραφεία μας έχουν απομείνει δηλώσεις φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2014 πελατών μας, οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί στο TAXIS λόγω αδυναμίας του συστήματος να τις παραλάβει απρόσκοπτα.

Επειδή

Δεν τηρήθηκε ο νόμος σχετικά με την περίοδο υποβολής των δηλώσεων που όριζε ρητώς ότι το σύστημα Taxis θα έμενε ανοιχτό από 1.2.2014 έως 30.6.2014.
2. Δεν τηρήθηκε η απόφαση που όριζε ότι η εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων θα άνοιγε μετά την παρέλευση 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων.
3. Δεν διορθώθηκαν τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων που ουσιαστικά συρρίκνωσαν την ήδη περιορισμένη περίοδο υποβολής τους.
4. Δεν δόθηκε ικανός χρόνος μέσω της παράτασης ώστε να ικανοποιηθεί η βούληση του νομοθέτη για περίοδο υποβολής πέντε μηνών (1.2-30.6.2014), παρά μόνο δόθηκε ένα ελάχιστο διάστημα παράτασης μέχρι 14.7.2014.
5. Κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος που αφορά στις αλλαγές του ν. 4110/2013 μετά την παρέλευση 421 ημερών από την ψήφιση του παραπάνω νόμου.
6. Δεν δόθηκε εύλογο χρονικό διάστημα σε όσους τηρώντας τον νόμο υπέβαλαν τη δήλωσή τους εμπροθέσμως, όμως δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση ώστε να τύχουν των απαλλαγών που επέφερε ο ν. 4261/2014 για την διόρθωση των αδικιών που το ίδιο το Υπουργείο είχε νομοθετήσει.
7. Δεν έγινε καμία παρέμβαση στους Δημόσιους φορείς για τα λάθη στις βεβαιώσεις αποδοχών που ανήρτησαν στο σύστημα taxis με αποτέλεσμα να προσπαθούν να κάνουν τις διορθώσεις οι ίδιοι οι φορολογούμενοι χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο στην υποβολή των δηλώσεων.
8. Έκλεισε η εφαρμογή με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση ακόμη και πολίτες που έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους και επιθυμούν ένα αντίγραφο εκκαθαριστικού για να το χρησιμοποιήσουν σε προγραμματισμένες υποθέσεις τους
9. Σε κάθε περίπτωση ο προγραμματισμός υποβολής των δηλώσεων από τα λογιστικά γραφεία δεν μπορεί να συμβαδίζει με τις ορέξεις του συστήματος taxisnet δηλαδή όποτε αυτό λειτουργεί ή μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες όπως δηλαδή προέτρεπε με τις ανακοινώσεις της η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Επειδή τέλος είμαστε εργαζόμενοι και απαιτούμε   ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, χωρίς το, με κίνδυνο της υγείας μας, άγχος τήρησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων που δεν εξαρτάται από τις δικές μας δυνατότητες.

Επειδή οι επιβαλλόμενοι φόροι είναι δυσβάστακτοι για τους φορολογούμενους, ας μη τους επιβαρύνουμε με επί πλέον πρόσθετους φόρους.

Απαιτούμε

Το άνοιγμα του συστήματος υποδοχής των δηλώσεων για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι δηλώσεις που έχουν απομείνει.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια ενώπιων των Ελληνικών Δικαστηρίων.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *