Ζάκυνθος

Αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ. για την μεταφορά τμημάτων στην Πελοπόννησο

Την αντίδρασή τους στην κατάργηση τμημάτων της Δ.Ο.Υ.  και της συγχώνευσής τους με τις αντίστοιχες υπηρεσίες  του Πύργου εξέφρασαν οι φορείς και οι επαγγελματίες  που συγκεντρώθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στο κτήριο της Εφορίας και απέκλεισαν την είσοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το παρόν στην  κινητοποίηση έδωσαν κυρίως λογιστές του νησιού αλλά και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, οι οποίοι έχουν ήδη συστήσει μια  Συντονιστική Επιτροπή για δράσεις που  θα εμποδίσουν την υλοποίηση των αποφάσεων που έχει πάρει η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζουμε πως με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, από την 1η Ιουλίου τα Τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της Δ.Ο.Υ Ζακύνθου κλείνουν και μεταφέρονται στον Πύργο Ηλείας. Αυτό σημαίνει από αυτή την ημερομηνία και μετά,  πολίτες, αλλά και επαγγελματίες θα πρέπει να ταξιδεύουν στην γειτονική Πελοπόννησο για να διεκπεραιώνουν μια σειρά από σημαντικές  φορολογικές υποθέσεις.

Στην χθεσινή κινητοποίηση αλλά και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για τους συναλλασσόμενους μίλησε στην εφημερίδα μας ο λογιστής Δημήτρης Πέττας, που είναι και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου που συγκροτήθηκε μετά από σύσκεψη το περασμένο Σάββατο στο Επιμελητήριο.

Ο κ. Πέττας έκανε λόγο για ένα «εξορθολογισμό» που επικαλείται η Κυβέρνηση για να κλείσει σημαντικά τμήματα της Εφορίας Ζακύνθου, αλλά και άλλων υπηρεσιών της Χώρας.

«Τα δύο τμήματα που μεταφέρονται στον Πύργο από τη Ζάκυνθο, είναι ουσιαστικά η καρδιά της Εφορίας! Το Τμήμα Ελέγχου έχει αρμοδιότητα στον έλεγχο των επιχειρήσεων αλλά και την εξυπηρέτηση πολλών επιχειρήσεων για τον καταλογισμό του ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει πως μια επιχείρηση που δεν μπορεί να καταβάλει το ΦΠΑ και θέλει να εξασφαλίσει βεβαίωση, θα πρέπει να ταξιδέψει στον Πύργο! Επίσης, μια επιχείρηση που θέλει να πάρει επιστροφή του ΦΠΑ, θα πρέπει να ταξιδέψει στον Πύργο έχοντας μαζί έναν ογκώδη φάκελο με τιμολόγια για να τα υποβάλει, ενώ απαιτούνται 4 ή 5 επισκέψεις για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία» σχολίασε ο κ. Πέττας και συμπλήρωσε πως στον Πύργο πλέον θα γίνεται η διαδικασία και για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών.

Σε ότι αφορά το Δικαστικό Τμήμα, ο κ. Πέττας επεσήμανε πως αφορά τις ρυθμίσεις οφειλών και πως οι πολίτες θα πρέπει να ταξιδεύουν στην Πελοπόννησο και για αυτή τη διαδικασία. Να σημειωθεί πως εν καιρώ οικονομικής κρίσης, τόσο τα αιτήματα για ρυθμίσεις, όσο και τα αιτήματα για βεβαιώσεις ΦΠΑ θα είναι πολυάριθμα.

«Η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο ενός κακώς εννοούμενου εξορθολογισμού, διαλύει τμήματα του κρατικού μηχανισμού! Κανείς δεν είναι αντίθετος σε έναν πραγματικό εξορθολογισμό, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε να εφαρμόζεται μια πολιτική καθαρά νεοφιλελεύθερη, με σκοπό τον περιορισμό των κρατικών δομών που εξυπηρετούν τους πολίτες!» δήλωσε ακόμη, συμπληρώνοντας πως παρόμοια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν πολίτες από την Κεφαλονιά, την Λευκάδα αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου.

«Σκοπός μας είναι να μην υποχωρήσουμε μέχρι να ανακληθεί αυτή η απόφαση! Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως από Δευτέρα, ακόμη και οι έλεγχοι που εκκρεμούν θα μεταφερθούν στον Πύργο» κατέληξε.

Η κατάληψη αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, πρώτη ημέρα της απεργίας των εφοριακών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως χθες κατ΄εξαίρεση λειτούργησε η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, η απόδοση των οποίων έχει ήδη καθυστερήσει.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *