Ελλάδα

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία ΜΕΤΡΟ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ

Αποκαταστάθηκε από το μεσημέρι της Παρασκευής η κίνηση στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο της Αθήνας μετά την πρωινή επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ στο κλειδωμένο αμαξοστάσιο.

Ωστόσο τη σκυτάλη στις απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά τα τελευταία γεγονότα, πήραν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι οποίοι θα απεργήσουν το Σαββατοκύριακο, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ

Πάντως οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αν και είναι «προβληματισμένοι» από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης, δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ΣΣΕ και ζητούν να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα.

Ήδη στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητώντας να «παγώσει» το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

Όπως υποστηρίζουν το μέτρο είναι αντίθετο στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και του νόμου που καθορίζει τους κανόνες της πολιτικής κινητοποίησης.

Σε δήλωση του ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία άλλη δυνατότητα από το να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο. «Είμαστε ικανοποιημένοι», πρόσθεσε, «από την επανακυκλοφορία των συρμών κι ακόμα περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες».

Απαντώντας ο κ. Χατζηδάκης στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί «πραξικοπηματικών πρακτικών» είπε ότι το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο και για την κυβέρνηση. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο νόμος είναι νόμος και ότι η κυβέρνηση δεν είναι απέναντι στους εργαζόμενους αλλά απέναντι σε συντεχνιακές λογικές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *