Ζάκυνθος

Αποκατάσταση της σπηλαίωσης στο ύψος της ΔΟΥ σχεδιάζει η Λιμενική Επιτροπή

Την μεγάλη σπηλαίωση που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο λιμάνι και πιο συγκεκριμένα στο σημείο απέναντι από το κτήριο της Δ.Ο.Υ, επιδιώκει να αποκαταστήσει η Λιμενική Επιτροπή και στην τελευταία συνεδρίαση της αποφάσισε τη βιντεοσκόπηση της περιοχής, ώστε να συνταχθεί μελέτη.

Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια για να αντιμετωπιστεί, αν και κατά το παρελθόν είχε ξαναγίνει αυτοψία στο χώρο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Τιμόθεος Ζώντος στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, με βάση την κατάσταση που θα διαπιστωθεί μέσα από τη βιντεοσκόπηση, θα συνταχθεί μελέτη και στόχος είναι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της περιοχής.

«Μπροστά από τη Δ.Ο.Υ, στο σημείο όπου παλιά έδεναν τα καράβια υπάρχει μια σπηλαίωση και εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε για να αποκατασταθεί. Πρόσφατα επισκέφτηκε το σημείο ένας λιμενολόγος με πρωτοβουλία της Περιφέρειας με σκοπό να συντάξει μελέτη. Την μελέτη αυτή θα την πληρώσει η Περιφέρεια και αν δεν μπορεί, θα συμβάλουμε εμείς. Για να γίνει σωστά η μελέτη πρέπει να γίνει βιντεοσκόπηση για να δουν το μέγεθος της σπηλαίωσης» ανέφερε ο κ. Ζώντος και συμπλήρωσε πως έχει ήδη γίνει συνεννόηση με ιδιώτη δύτη, ο οποίος θα πάρει πολύ λίγα χρήματα και έχει κατά το παρελθόν έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, η παρέμβαση στην περιοχή εφόσον δεν ξεπεράσει τις 100.000 Ευρώ, μπορεί να γίνει σχετικά σύντομα, αφού δεν απαιτούνται πλέον οι μακροχρόνιες και επίπονες διαδικασίες αδειοδοτήσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώντος, η σχετική Νομοθεσία έχει αλλάξει πρόσφατα.

«Θα πρέπει να κάνουμε κάτι για την περιοχή που για χρόνια έχει εγκαταλειφθεί» σημείωσε ο κ. Ζώντος τονίζοντας πως πρέπει να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, ενώ συμπλήρωσε πως η μελέτη μπορεί να συνταχθεί από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *