Ζάκυνθος

Αποκαλύψεις στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΖ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ ενημερώθηκε για τα πιο σοβαρά περιστατικά κλοπών νερού που εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους που έγιναν τους τελευταίους μήνες σε διάφορες περιοχές του νησιού και στην προχθεσινή συνεδρίαση έγινε μια πρώτη συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί στο επόμενο Συμβούλιο.

Το σοβαρό θέμα της λαθροϋδροληψίας απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί τη διοίκηση η οποία αναζητά μεθόδους για την καταστολή του φαινομένου, εκτός από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν.

Για τα τελευταία συμβάντα κλοπής νερού που εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως το Καλαμάκι, ο Λαγανάς και το Μουζάκι, θα προσδιοριστεί χρηματικό ποσό το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν όσοι εμπλέκονται με τις πράξεις αυτές. Η επιχείρηση έδωσε στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι έκλεβαν το νερό σε βάρος των υπολοίπων δημοτών που πληρώνουν κανονικά τα τέλη τους.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τις οφειλές που υπάρχουν από καταναλωτές και ιδίως από επιχειρήσεις που οφείλουν χρηματικά ποσά άνω των 5.000 ευρώ. Αμεσα θα ειδοποιηθούν οι μεγαλοοφειλέτες για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους ή να προβούν σε διακανονισμό. Πάνω από 120 άτομα είναι αυτά που οφείλουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά, ωστόσο υπάρχουν και πολλοί οφειλέτες με ποσά της τάξεως των 1.000 ευρώ.

Τέλος αναφέρθηκε ότι πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα με την αντικατάσταση παλιών ή κατεστραμμένων ρολογιών τα οποία δεν κάνουν καταμέτρηση του νερού. Σε αυτή ητν κατεύθυνση θα πρέπει να προσφέρουν σωστές υπηρεσίες οι υπάλληλοι που μετρούν την κατανάλωση γιατί αυτοί είναι σε θέση να δουν που υπάρχει μηδενική καταγραφή κυβικών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *