Ζάκυνθος

Αποκαλύψεις για τη παραεμπόριο που οργιάζει και στο νομό μας

Παράνομο εμπόριο μεταξύ χονδρεμπόρων και πλανόδιων μικροπωλητών ανθεί στη Ζάκυνθο και αυτό καταγγέλθηκε πρόσφατα με σκοπό να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα που έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις. Η διαδικασία εξελίσσεται σε όλο της το μεγαλείο το καλοκαίρι στις τουριστικές περιοχές με επίκεντρο το Λαγανά όπου έχει και τους περισσότερους πλανόδιους.

 

 

Η κατάστασηΓνώστες της κατάστασης είναι παράγοντες της αυτοδιοίκησης που δείχνουν ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και στο μέγεθος που μπορούν να το καταστείλουν. Μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος της κοινότητας Παντοκράτορα Κώστας Γελαδάς εξήγησε ότι θα πρέπει να παρασχεθεί βοήθεια από τους ίδιους τους εμπόρους της Ζακύνθου και από τον Εμπορικό Σύλλογο για να εντοπιστούν αυτοί που προμηθεύθουν με εμπόρευμα τους πλανόδιους.«Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε το πρόβλημα στην πηγή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πλανόδιοι έρχονται με λίγα πράγματα στη Ζάκυνθο και προμηθεύονται εμπόρευμα από εδώ. Υπάρχουν αποθήκες που τους προμηθεύουν! Το Τμήμα Εμπορίου και η Αστυνομία πρέπει να ενεργοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να χτυπήσουμε τους χονδρέμπορους που κάνουν αυτή τη δουλειά. Υπάρχει κενό εξουσίας γιατί ο νόμος λέει ότι τους συλλαμβάνει η Δημοτική αστυνομία και καταστρέφει το εμπόρευμα. Αρα δεν υπάρχει θέμα με την αποθήκευση των εμπορευμάτων. Ούτε χρειάζονται συλλήψεις. Με ένα σπρέυ τα καταστρέφεις για να μην πωληθούν τα εμπορεύματα. Θέλουμε τον Εμπορικό Σύλλογο μαζί μας αλλά όχι για να γκρινιάζει για το τι κάνει η αυτοδιοίκηση. Να μας δώσουν πληροφορίες για το χονδρεμπόριο που γίνεται» ανέφερε ο κ. Γελαδάς και συμπλήρωσε: «Δεν είναι μόνο η ακαταστασία στους χώρους αλλά και το οικονομικό έγκλημα που γίνεται. Δεν έχουν παραστατικά για το εμπόριο που κάνουν. Εμείς πέρυσι κάναμε κάποιες επεμβάσεις μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Κολύρη  και τη Δημοτική αστυνομία. Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε ένα αστυνομικό πίσω από κάθε μικροπωλητή!».

Οι αρχέςΤο παραεμπόριο ανθεί και στη Ζάκυνθο όλες τις εποχές του έτους και κυρίως το καλοκαίρι στις τουριστικές περιοχές, αλλά ειδικά στο Λαγανά έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Οι διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου κορυφώνονται αλλά οι αρχές δείχνουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Μια συντονισμένη ενέργεια μεταξύ όλων των εμπλεκομένων ίσως φέρει αποτελέσματα μέσα στην επόμενη σεζόν γιατί οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα έφτασαν στα όριά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *