Ζάκυνθος

Αποζημίωση 30 χιλ. ευρώ στο εστιατόριο ΑΚΤΗ θα πληρώσει ο Δήμος

Ποσό περίπου 30.000 Ευρώ καλείται να καταβάλει ο Δήμος Ζακύνθου, στον Λ. Μεχτερίδη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης Ακτή που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στην πλαζ του ΕΟΤ, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου που εκδόθηκε πρόσφατα.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή που κατέθεσε ο επιχειρηματίας κατά του Δήμου, όταν ο τελευταίος προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην επιχείρησή του. Θυμίζουμε πως ο Δήμος είχε προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια με την αιτιολογία ότι η επιχείρηση λάμβανε ρεύμα από το δημοτικό δίκτυο.

Στην απόφαση του Δικαστηρίου, που είναι εξαιρετικά επίκαιρη λόγω της δημόσιας συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την πλαζ του ΕΟΤ, αναφέρθηκε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο δικηγόρος Τάκης Κεφαλληνός, ο οποίος  εκπροσώπησε νομικά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλληνός, στις 23 Μάη του 2013, εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με αριθμό 66/2013, η οποία σε πρώτη φάση επιβάλει στο Δήμο την καταβολή 29.978, 01 ευρώ μόνο για το 2011, οπότε και η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή αφού δεν είχε ρεύμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ίδια απόφαση για κάποιες άλλες αδικοπρακτικές συμπεριφορές από το Δήμο και τα όργανά του, παραπέμπει σε άλλη διαδικασία.

«Στις 3 Φλεβάρη του 2011 ο πελάτης μου είχε υποβάλει στη ΔΕΗ αίτηση διαχωρισμού της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης από αυτή του Δήμου, για την επιφάνεια που κάλυπτε η επιχείρηση του. Προκειμένου όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, έπρεπε να συμπράξει και ο Δήμος. Καταθέσαμε αρχικά τα έγγραφα στο Δήμο, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση και στη συνέχεια στείλαμε εξώδικο, χωρίς και πάλι να πάρουμε απάντηση» δήλωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας πως στις 29 Ιουνίου του 2011 ο Δήμος διέκοψε την παροχή ηλεκτροδότησης προς το κατάστημα.

«Η επιχείρηση λειτουργούσε με όλες τις νόμιμες άδειες και στις 11 Νοέμβρη του 2011 καταθέσαμε αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο» τόνισε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας πως μετά την απόφαση θα ακολουθήσουν αγωγές για το 2012 και για το 2013.

«Όλα αυτά είναι απόρροια καταχρηστικών συμπεριφορών του Δήμου και των οργάνων του και έτσι έχουν κριθεί και από το Δικαστήριο» σχολίασε τέλος ο δικηγόρος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *