Ζάκυνθος

Απογοητευτική η εικόνα στην έκθεση της Αγίας Πετρούπολης

Στον αντίποδα των υψηλών προσδοκιών που έχουν τεθεί για την τουριστική αγορά της Ρωσίας, οι οποίες μάλιστα εκφράστηκαν με έμφαση από τους τοπικούς παράγοντες και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη Ζάκυνθο για τη Ρωσική Εβδομάδα, η προβολή της Ζακύνθου στην χώρα δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις!

Τουριστικοί παράγοντες κάνουν λόγο για σημαντικό έλλειμμα οργάνωσης στην παρουσία της Ζακύνθου στην έκθεση της Αγίας Πετρούπολης, παρά το γεγονός ότι εδώ και κάποιο διάστημα ήταν γνωστή η συμμετοχή της Ζακύνθου, μέσα από το περίπτερο της ΕΤΙΝ. Η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 4 μέχρι 6 Οκτωβρίου και αφορά κατά κύριο λόγο τον χειμερινό τουρισμό.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε αποφασιστεί και η συμμετοχή του Δήμου Ζακυνθίων στην συγκεκριμένη έκθεση, το νησί μας εκπροσώπησε τελικά μόνο το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και τουριστικός πράκτορας Τάσος Μποτώνης, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ξεκαθάρισε πως το κόστος της συμμετοχής του το ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά σαν ιδιώτης επαγγελματίας και δεν επιβάρυνε τον φορέα που εκπροσώπησε, αφού κάθε χρόνο συμμετέχει στην συγκεκριμένη έκθεση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο κ. Μποτώνης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, υποστηρίζοντας πως υπήρχε σοβαρό έλλειμμα οργάνωσης, κυρίως σε ότι αφορά το υλικό που έστειλε ο Δήμος και το οποίο εξαντλήθηκε σε τρεις περίπου ώρες.

«Δυστυχώς δεν υπήρχε εκπροσώπηση από το Δήμο για μια έκθεση που θεωρείται κατά τη γνώμη μου χρήσιμη για τη Ζάκυνθο. Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και αυτή την περίοδο ξεκινούν τα προγράμματα για την επόμενη σεζόν. Η απουσία της Ζακύνθου ήταν αισθητή και εγώ συμμετείχα σαν επιχειρηματίας, εκπροσωπώντας και το Επιμελητήριο» ανέφερε ο κ. Μποτώνης συμπληρώνοντας πως  πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτές τις εκθέσεις, την στιγμή μάλιστα που η Περιφέρεια είχε ήδη μισθώσει περίπτερο.

«Δυστυχώς από το Δήμο υπήρχε μόνο ένα κιβώτιο με υλικό, το οποίο κράτησε μόλις τρεις ώρες και μετά δεν είχαμε τίποτα να δώσουμε στους επισκέπτες του περιπτέρου μας που ενδιαφέρονταν για τη Ζάκυνθο. Το Επιμελητήριο είχε κάποιες αφίσες, ενώ είχαμε μαζί μας και κάποια dvd, τα οποία μοιράστηκαν» ανέφερε ο κ. Μποτώνης, συμπληρώνοντας πως ενώ το θέμα της συμμετοχής στις εκθέσεις είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, χωρίς όμως να συζητηθεί.

«Αντί να συνεννοούμαστε μεταξύ μας για να οργανωθούμε καλύτερα, αυτό δεν έγινε. Δεν ήταν υποχρεωτικό να έρθει εκπρόσωπος του Δήμου, αλλά εφόσον υπήρχε συμμετοχή από το Επιμελητήριο θα μπορούσε να γίνει μια συνεννόηση για να δώσουμε και το υλικό του Δήμου» σχολίασε το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, συμπληρώνοντας πως τα υπόλοιπα νησιά, είχαν προετοιμαστεί καλύτερα, έχοντας το απαραίτητο υλικό για να μοιράσουν στους επισκέπτες μας.

Την κατάσταση φαίνεται πως «έσωσε», σύμφωνα με τον κ. Μποτώνη, η παρουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που πραγματοποίησε παρουσιάσεις και διέμεινε υλικό, το οποίο συμπεριλάμβανε σε μεγάλο βαθμό και μνημεία της Ζακύνθου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *