Ζάκυνθος

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι από την κίνηση του Πάσχα

Την απογοήτευση των ξενοδόχων από την κίνηση των ημερών, εξέφρασε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλάνου Θ. Κολπονδίνος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σοβαρό πλήγμα που έχει ήδη φέρει η κρίση στον εσωτερικό τουρισμό.

Ο ίδιος ανέφερε πως η κίνηση των ημερών του Πάσχα, ίσως αποτελεί μια πρόγευση για τον εσωτερικό τουρισμό το καλοκαίρι, αφού πολλοί Έλληνες δε θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές.

«Υπολογίζουμε μια μείωση των επισκεπτών που μπορεί να φτάνει και το 30%, ενώ αρκετά ήταν τα ξενοδοχεία που φέτος δεν άνοιξαν καθόλου! Αυτό συνέβη όχι μόνο επειδή δεν υπήρχαν κρατήσεις αλλά και επειδή, ακόμη και αν υπήρχε ενδιαφέρον για κρατήσεις αυτές ήταν λίγες και δεν συνέφερε τον επιχειρηματία να ανοίξει το ξενοδοχείο του» σημείωσε ο κ. Κολπονδίνος, συμπληρώνοντας πως η μείωση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

«Δυστυχώς είχαμε ένα δείγμα για το πώς θα κινηθεί ο εσωτερικός τουρισμός το Καλοκαίρι. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από άλλόυς παράγοντες και κυρίως από το αν θα υπάρξει σταθερότητα τους επόμενους μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα μηνύματα από το Εξωτερικό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλάνου παρατήρησε πως υπάρχει μια στασιμότητα που ερμηνεύεται θετικά αλλά και αρνητικά.

«Το καλό είναι πως δεν έχουμε ακυρώσεις ούτε μειώσεις στις πτήσεις που προγραμματίζονται για τη Ζάκυνθο. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει δυνατότητα για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Αντιθέτως, σε άλλα νησιά έχουμε μειώσεις και ακυρώσεις. Από την άλλη είναι άσχημο το ότι οι κρατήσεις έχουν μειωθεί. Γενικότερα όμως το κλίμα αλλάζει και ελπίζουμε τα πράγματα να βελτιωθούν» σχολίασε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *