Ζάκυνθος

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Δήμου Ζακυνθίων

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα καλείται να επιλύσει το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή και είναι η πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων η οποία έχει καθυστερήσει τρεις τουλάχιστον εβδομάδες λόγω της εμπλοκής με την κατάσχεση που έγινε από ασφαλιστική εταιρεία λόγω οφειλών του Δήμου σε αυτήν.

Μέσα σε λίγες ημέρες βλέπουν το ίδιο έργο σε επανάληψη οι αρμόδιοι στο Δήμο αφού προηγήθηκε η καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι των επιδομάτων ακόμα δεν έχουν εισπράξει τα χρήματά τους  λόγω της κατάσχεσης των χρημάτων του Δήμου που μπαίνουν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Από την αρχή του μήνα παραμένουν απλήρωτοι οι μόνιμοι και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου και τώρα εξετάζεται η εφαρμογή της ίδιας διαδικασίας που ακολουθήθηκε με τα προνοιακά επιδόματα, δηλαδή η κατάθεση των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Βέβαια η διαδικασία αυτή χρειάζεται λίγο χρόνο για να προχωρήσει αφού απαιτείται να προηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών σε Ζάκυνθο και Αθήνα.

Το ζήτημα λαμβάνει διαστάσεις λόγω της οικονομικής συγκυρίας αφού οι δυσκολίες της καθημερινότητας για τους μισθωτούς  δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν χωρίς να λάβουν το μηνιάτικο. Στο Δήμο οι εργαζόμενοι περιμένουν από στιγμή σε στιγμή να προχωρήσει η εκταμίευση μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρουν το μισθό τους.

Όμως ο Δήμος πρέπει να αντιμετωπίσει την οφειλή προς την ασφαλιστική εταιρεία που φθάνει τις 400 χιλιάδες ευρώ γιατί κάθε φορά θα ορθώνεται μπροστά του το ίδιο πρόβλημα με τα χρήματα του τραπεζικού λογαριασμού και πρέπει να εξευρεθεί λύση.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *