Ζάκυνθος

Απεργούν οι γιατροί του Νοσοκομείου

Σε απεργία κατέρχονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον -Ε- ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Παναγιώτης Διακάκης ο οποίος έκανε γνωστό ότι την ίδια στιγμή που έχουμε περικοπή δαπανών αυξάνεται η ζήτηση για υπηρεσίες υγείας στα δημόσια Νοσοκομεία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η εν λόγω απεργία έχει προγραμματιστεί από την Ομοσπονδία μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ και μεταξύ των αιτημάτων είναι η αύξηση του κονδυλίου για τις εφημερίες, η καλύτερη στελέχωση των Νοσοκομείων και σε ορισμένες περιπτώσεις τα οργανογράμματα των Νοσοκομείων.

Με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νομό μας με τις περικοπές των εφημεριών ο κ. Διακάκης δήλωσε ότι οι μειώσεις βρίσκονται στο 25% για το Νοσοκομείο Ζακύνθου και είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει

Ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να συνυπολογιστεί για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ζακύνθου σε πιστώσεις συνδέεται με την αύξηση του πληθυσμού το καλοκαίρι λόγω των χιλιάδων τουριστών αλλά και με την παρουσία χιλιάδων οικονομικών μεταναστών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *