Ελλάδα

Απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης της περιφέρειας

 

Οι αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να ρυθμίσει ζητήματα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οδήγησαν σήμερα Τρίτη τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας σε 24ωρη απεργία.

Για το λόγο αυτό δεν θα κυκλοφορήσει αύριο η καθημερινή εφημερίδα ΕΡΜΗΣ.

Η κυβέρνηση με τροπολογίες σε άσχετο με τον κλάδο νομοσχέδιο επιχειρεί να πλήξει ακόμα περισσότερο τον περιφερειακό τύπο αφαιρώντας του έσοδα από θεσμοθετημένες δαπάνες εδώ και πολλές δεκαετίες.

Συγκεκριμένα επιχειρείται η κατάργηση της δημοσίευσης των διαγωνισμών, πλειστηριασμών και ανακοινώσεων του δημοσίου για θέματα δημοσίου συμφέροντος, σε συνέχεια της κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών των Ανωνύμων εταιρειών, που προηγήθηκε στις αρχές του 2014.

Επιπροσθέτως η κυβέρνησης προωθεί ρυθμίσεις για την διευκόλυνση των μεγάλων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης της Αθήνας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και σε βάρος της διαφημιστικής δαπάνης.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, εκδότες και δημοσιογράφοι της περιφέρειας αγωνίζονται για την διατήρηση του δικαιώματος της ελευθεροτυπίας και τη σωτηρία του περιφερειακού τύπου.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *