Ελλάδα

Απεργία ΠΝΟ εν μέσω θέρους – δεμένα τα πλοία την 3η Ιουλίου

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 3 Ιουλίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), σε έκτακτη συνεδρίαση με αντικείμενο την εξέταση της νέας πρότασης των ακτοπλόων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Πηγή: Protagon.gr

2 Responses

  1. 100% προβοκατορικος τίτλος. Αν γινόταν το Νοέμβρη τι θα βρίσκατε να γράψετε; Αισχος!

  2. Το “protagon” τα λέει αυτά,μάλιστα.Νομίζω οτι πιό ήπια είναι η ανακοίνωση της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοίας απο την εν λόγω ιστοσελίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *