Ζάκυνθος

Απερίγραπτη η ταλαιπωρία του κλάδου με τα κλειστά σφαγεία

Την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι κρεοπώλες του νησιού που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στην Πελοπόννησο για να σφάζουν τα ζώα περιέγραψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Σπύρος Καλογερίας με δεδομένο το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου έκλεισαν τα σφαγεία της Ζακύνθου λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας.

Μέχρι τώρα έχουν δοθεί επανειλημμένα παρατάσεις λειτουργίας των υφιστάμενων σφαγείων αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχει προχωρήσει η ίδρυση καινούργιων αφού οι όποιες προσπάθειες των τοπικών αρχών έπεσαν στο κενό για διάφορους λόγους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κρεοπωλών Σπύρος Καλογερίας δήλωσε στον -Ε- ότι είναι απερίγραπτη η ταλαιπωρία του κλάδου και ρώτησε δημόσια τις αρχές αν είναι προτιμότερο να σφάζονται ζώα στους αγρούς χωρίς υγειονομικό έλεγχο!

«Περνάμε μεγάλη ταλαιπωρία γιατί πηγαινοερχόμαστε στην Πελοπόννησο για να σφάξουμε τα μοσχάρια. Ένας συνάδελφός μας πήγε τα ζώα για σφαγή τη μία μέρα, επέστρεψε στη Ζάκυνθο και ξαναπήγε την άλλη μέρα για να πάρει τα σφαγμένα ζώα. Θα ξαναρχίσουμε τώρα να σφάζουμε στους αγρούς όπως γινόταν και παλιά» είπε ο κ. Καλογερίας και συνέχισε: «Στείλαμε έγγραφα στο Δήμαρχο, στον Αντιπεριφερειάρχη, στην Περιφέρεια, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Κτηνιατρική υπηρεσία, στο Υπουργείο αλλά δεν πήραμε απάντηση. Από το Δήμο το μόνο που έγινε είναι κάποιες εργασίες για να βελτιωθούν τα υπάρχοντα σφαγεία τα οποία τηρούν σε μεγάλο ποσοστό τις προδιαγραφές που χρειάζονται για να λειτουργούν».

«Εμείς διαθέτουμε χρήματα για το Σφαγείο και το ίδιο κάναμε τότε που κλέψανε εργαλεία που πληρώσαμε για να αγοραστούν καινούργια», ανέφερε ο κ. Καλογερίας..

«Ρωτάμε την Κτηνιατρική υπηρεσία αν είναι καλύτερα να σφάζονται τα ζώα στους αγρούς ή στο σφαγείο που δεν του ανανεώνουν την άδεια» ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου και έκανε γνωστό ότι τώρα περιμένουν από την Περιφέρεια να δώσει απάντηση για το αν πρέπει να λειτουργήσουν τα σφαγεία

«Αν συνεχιστούν αυτά που συμβαίνουν, κάποιοι άνθρωποι θα σταματήσουν να ασχολούνται με την κτηνοτροφία και ερωτώ με τι θα ασχολούμεθα σε αυτή την κρίση» κατέληξε ο κ. Καλογερίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *