Ζάκυνθος

Απεμπλοκή για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας της ΠΙΝ

Μετά από αρκετό διάστημα αναμονής, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που εκπόνησε η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Εκτάκτου Ανάγκης, φαίνεται πως οδεύει προς υλοποίηση.

Ο ΑΣΕΠ, πριν από λίγες ημέρες ανάρτησε την κατάσταση με τα ονόματα των επιτυχόντων που πρόκειται για 119 Ζακυνθινούς που πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθετε η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Πέρα από τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν ως προς τις διαδικασίες και η εξέτασή τους ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα, για την υλοποίηση του προγράμματος, έπρεπε να ξεπεραστεί ακόμη ένα εμπόδιο, που αφορούσε την έδρα της Ομάδας Εθελοντών Ζακύνθου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει κατά το παρελθόν, είχε προκύψει ζήτημα με την υλοποίηση του έργου, αφού ο φορέας υλοποίησης που ήταν η Ομάδα Εθελοντών, είχε σαν έδρα το κοσμηματοπωλείο του Προέδρου του Σωματείου Γεράσιμου Γυφτάκη στο κέντρο της Πόλης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, ελήφθη απόφαση για την παραχώρηση ενός γραφείου στις εγκαταστάσεις της ΠΙΝ προς την Ομάδα Εθελοντών, ώστε το εμπόδιο αυτό να ξεπεραστεί.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς τόνισε πως ο ΑΣΕΠ έχει ήδη αναρτήσει τα ονόματα των υποψηφίων και εξέφρασε την αισιοδοξία, μέχρι τις 10 Γενάρη, να δοθεί το πράσινο φως για την υλοποίηση του προγράμματος, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας.

«Μιλάμε για 119 ζακυνθινόπουλα, άνεργα που θα εξασφαλίσουν ένα μισθό για κάποιο διάστημα, αλλά και για μια χρηματοδότηση ύψους 300.000 Ευρώ που είναι κρίμα να μην αξιοποιηθούν» σημείωσε σχετικά.

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αφορά την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 120 ατόμων για την υλοποίηση του, και  εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, διάρκειας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Το αντικείμενο της εργασίας αφορά τον «αντιπλημμυρικό έλεγχο ρεμάτων νομού Ζακύνθου», και οι απασχολούμενοι θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Να σημειωθεί τέλος, πως ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα τα 166 άτομα που προσελήφθησαν μέσα από αντίστοιχο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που εκπονεί ο Δήμος Ζακυνθίων σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΔΗΩ που ασχολείται με την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *