Ζάκυνθος

Απείχε της συζήτησης για την πλαζ του ΕΟΤ ο Δήμαρχος!

Τα συνεχιζόμενα έργα στην ακτή του ΕΟΤ και η νομιμότητά τους τέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά λόγω της απουσίας του Δημάρχου ζητήθηκε παράταση χρόνου και να δοθούν απαντήσεις στην επόμενη συνεδρίαση. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Π. Κολύρης δήλωσε άγνοια του θέματος και παρά τις πιέσεις των συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση.

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν κανονικά και χθες οι εργασίες στο χώρο της πλαζ του ΕΟΤ και όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό, έχει γίνει όλη η προεργασία για τη ρίψη του μπετόν. Συγκεκριμένα σε μια ακτίνα μερικών δεκάδων μέτρων έχουν γίνει τα καλουπώματα για την τσιμεντόστρωση.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε για να συζητηθούν ξανά τα θέματα της προηγούμενης συνεδρίασης και να νομιμοποιηθούν έτσι οι αποφάσεις αφού υπήρξε ζήτημα ακύρωσής τους λόγω του ότι δεν είχαν λάβει όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προσκλήσεις.

Το θέμα με τις εργασίες στην πλαζ του ΕΟΤ έθεσαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Αντίοχος και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου, αλλά ενημέρωση ζήτησαν και οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι των συνδυασμών καθώς και οι ανεξάρτητοι Δ. Κοντονής και  Ε. Κοντοσταυλάκης.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αντώνης Αντίοχος είπε ότι στην πλαζ του ΕΟΤ γίνονται εργασίες  και οι εργάτες κρύβονται την ώρα που πηγαίνει εκεί η αστυνομία για έλεγχο. Δηλαδή παίζουν το κρυφτό και αυτό θυμίζει τους κυνηγούς του Απρίλη που σφυρίζουν όταν πλησιάζει έλεγχος, είπε ο κ. Αντίοχος και ζήτησε να μάθει αν τα έργα έχουν άδεια.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού Δημήτρης Βαρβαρίγος ζήτησε να δοθεί απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αλλά η πλειοψηφία δια του Προέδρου και του Δημαρχεύοντα ισχυρίστηκε ότι το θέμα θα το συζητήσουν αναλυτικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι μέχρι την επόμενη συνεδρίαση θα έχουν τελειώσει τα έργα στην ακτή και δεν θα νόημα η συζήτηση και επέμεινε να γίνει ενημέρωση. «Το επείγον του θέματος είναι ότι γίνονται εργασίες που σύμφωνα με καταγγελίες είναι παράνομες και αυτό είναι διάχυτο στην κοινωνίᔨείπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Οι εκκλήσεις της αντιπολίτευσης έπεσαν στο κενό  αφού η πλειοψηφία επέμενε ότι δεν είναι έτοιμη να ενημερώσει.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Κοντονής από την πλευρά του ζήτησε να μάθει ποιος πληρώνει την ύδρευση, τη ΔΕΗ και την αποχέτευση στους χώρους που έχουν ενοικιαστεί και λειτουργούν τα γήπεδα από ιδιώτες και παράλληλα ζήτησε να παρουσιαστούν τα ενοικιαστήρια που έχουν γίνει.

Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση και παρακολούθησαν τη συζήτηση, μιλώντας στον -Ε- εξέφρασαν τον προβληματισμό τους επειδή για πολλοστή φορά αγνοείται το Συμβούλιο το οποίο όχι μόνο δεν έχει ερωτηθεί  για τα έργα που γίνονται στην πλαζ αλλά ούτε απλή ενημέρωση δεν του δόθηκε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *