Ζάκυνθος

Απαράδεκτο να γίνεται εκτροπή του τηλεφώνου στην Πάτρα για τα έκτακτα περιστατικά

Ένα σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες που σχετίζεται με την εξυπηρέτηση έκτακτων συμβάντων και ατυχημάτων από το ΕΚΑΒ για το οποίο ενημέρωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Κομιώτης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στον –Ε- ο κ. Κομιώτης, το νέο σύστημα που εφαρμόζει το ΕΚΑΒ κάνει εκτροπή των τηλεφώνων που γίνονται από τη Ζάκυνθο στην Πάτρα και στη συνέχεια η Πάτρα ειδοποιεί το ασθενοφόρο που είναι στη Ζάκυνθο. Έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος που στα σοβαρά περιστατικά μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Ειδικότερα ο κ. Γιάννης Κομιώτης έκανε γνωστά τα εξής: «Έχει προκύψει ένα πολύ μεγάλο θέμα με το ΕΚΑΒ καθώς δεν ενημέρωσαν τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την αλλαγή του τρόπου κλήσης του ΕΚΑΒ. Η ανθρώπινη ζωή όταν συμβαίνουν ατυχήματα κινδυνεύει από ώρα σε ώρα. Δεν μπορεί λοιπόν να γίνεται εκτροπή του τηλεφώνου στην Πάτρα και μετά να μας ειδοποιεί η Πάτρα όταν παίζουμε με τα δευτερόλεπτα και με την ανθρώπινη ζωή . Αυτό που έγινε είναι άσχημο. Δεν ξέρω τους λόγους γιατί είναι υπηρεσία που δεν παίρνει εντολές από εμάς και λειτουργεί αυτόνομα. Όμως αυτό το θέμα πρέπει να το ξαναδούν γιατί κινδυνεύουν ζωές».

Πριν από μερικές εβδομάδες τέθηκε σε ισχύ αυτό το μέτρο και θα πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για να γνωρίζει τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου «Το 26950-23166 βγαίνει απευθείας στη Ζάκυνθο αλλά αν κάποιος πατήσει μόνο το 166 βγαίνει ο αυτόματος τηλεφωνητής, μετά κάποιος απαντά και δίνει το συμβάν στη Ζάκυνθο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *