Ζάκυνθος

Απαλλοτριώνονται 86 στρέμματα στο Λίβα για το ΧΥΤΥ

Σειρά σοβαρών θεμάτων συζήτησε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Καθαριότητας που έλαβε αποφάσεις για τις προμήθειες, τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού, τον ορισμό δικηγόρου και τα έργα των απαλλοτριώσεων στο νέο ΧΥΤΥ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις της αυτοδιοίκησης στα δικαστήρια και οι φάκελοι δεν έχουν προχωρήσει καθόλου, με χαρακτηριστική την περίπτωση του πορίσματος για τον οικονομικό έλεγχο στην καθαριότητα που έχει παραδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Εισαγγελία.

Αρχικά συζητήθηκε το θέμα των πιστώσεων και των προμηθειών και ο Πρόεδρος Ανδρέας Ξένος ανέφερε ότι υπάρχει επιπλέον γραφειοκρατία η οποία χρονοτριβεί τις διαδικασίες των αποφάσεων. Χρειάζονται εγκρίσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Διοικητικών Συμβουλίων και στέλνονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να έχουμε τις εγκρίσεις.

Στο θέμα του ορισμού δικηγόρου ο Πρόεδρος αρχικά έκανε ενημέρωση για την υπόθεση της δίκης και είπε ότι πρόκειται για τον αλληλόχρεο λογαριασμό στην τράπεζα ALPHA που άνοιξε από την Επιχείρηση Καθαριότητας το 2001, ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών.

«Η Τράπεζα τότε ζήτησε να μπει εγγυητής, εκτός από τα φυσικά πρόσωπα και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας. Το ποσό δεν αποπληρώθηκε ούτε και τότε που ελήφθη το δάνειο των 3 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς  το 2003. Εμείς προσφύγαμε δικαστικά και δικαιωθήκαμε πρωτόδικα. Είμαστε ΝΠΔΔ και δεν μπορούσαμε να μπούμε εγγυητές. Στις 20 Μαΐου είναι η δίκη στον Άρειο Πάγο που προσέφυγε η ALPHA η οποία κατέθεσε αίτηση αναίρεσης και πρέπει να ορίσουμε δικηγόρο να μας εκπροσωπήσει» είπε ο κ. Ξένος και πρότεινε τον δικηγόρο κ. Παύλο Συνετό που έγινε ομόφωνα αποδεκτός για να χειριστεί την υπόθεση.

Το επόμενο θέμα αφορούσε τα έργα που θα γίνουν στο νέο ΧΥΤΥ στο Λίβα και  θα χρηματοδοτηθούν με 22 εκατομμύρια ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου είπε ότι το τεχνικό δελτίο του έργου έχει συνταχθεί και τώρα πρέπει να οριστεί εκπρόσωπος που θα συμμετέχει στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης του έργου. Ορίστηκε ομόφωνα ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευστάθιος Βαρβαρίγος.

Τέλος ελήφθη απόφαση για την απαλλοτρίωση χώρου 86 στρεμμάτων στο Λίβα για να γίνουν τα έργα της ολοκληρωμένης εγκατάστασης απορριμμάτων. Η απόφαση θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία θα προχωρήσει τη διαδικασία απαλλοτρίωσης σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, ενώ το Δικαστήριο θα βγάλει την τιμή για την απαλλοτρίωση της γης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *