Ζάκυνθος

Απαθής ο Δήμαρχος απέναντι στα προβλήματα του Νοσοκομείου καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Μια σειρά από σοβαρά ζητήματα της αυτοιοίκησης θίγει ο Σύλλογος των εργαζομένων του Νοσοκομείου με αφορμή τη στάση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητήθηκε το θέμα του Νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων του Νοσοκομείου ασκεί κριτική στο Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη τον οποίο κατηγορεί για αδιαφορία και απάθεια που έχει δείξει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Παράλληλα τον καλεί να ασχοληθεί με το δάνειο του πρώην Δήμου Αρκαδίων και την παραπομπή σε απόλυση υπαλλήλου του που κατήγγειλε παρανομίες στο γραφείο μεταναστών του πρώην Δήμου Αρκαδίων, αφήνοντας να εννοηθεί πού υπάρχουν “λαμογιές”.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Βρισκόμαστε στην «ευχάριστη» θέση να διαπιστώσουμε ότι ορθά απαξιώσαμε τόσο καιρό τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Μποζίκη και δεν παρευρεθήκαμε στο πρόσφατο  Δημοτικό Συμβούλιο που για άλλη μια φορά έδειξε πόσο σέβεται και αγωνιά για την υγεία των Ζακυνθινών πολιτών που απλόχερα, του έδωσε τη καρέκλα που κάθεται.

Μόνο η απάθεια τον διακρίνει τόσο καιρό, που σε έντονους τόνους αποδοκιμάζει τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου λέγοντας  ότι κινδυνολογούν και εμμέσως πλην σαφώς «κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν πρόβλημα».

Την απάντηση την δίνουμε σήμερα μέσω του Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος με έγγραφό του, έδωσε εντολή στους διευθυντές κλινικών και τμημάτων να εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Όσο για την επίσημη ενημέρωση που ισχυρίζεται ότι δεν είχε, ας αμφισβητήσει

α) την επίσκεψη που είχε κατ΄ ιδίαν  στο γραφείο του εδώ και πολύ καιρό με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον πλέον αρμόδιο να παράσχει ενημέρωση, 

β) την επίσκεψη που έκανε στον Υπουργό Υγείας χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα του Νοσοκομείου, άκουσον – άκουσον, 

γ) αυτά που θα έλεγε στους Ζακυνθινούς πολίτες κατά την διάρκεια της  ανοιχτής συγκέντρωσης της Τετάρτης 13/03/2013 μπροστά στο Διοικητήριο, όταν ζήτησε τον λόγο αλλά βλέποντας τις αντιδράσεις των πολιτών προς τα πολιτικά πρόσωπα το έβαλε στα πόδια.

δ) την επίσημη ενημέρωση που είχε από το συμβούλιο πόλης Ζακύνθου.

ε) την επίσημη ενημέρωση που είχε από την ΕΝΙΖ προ δεκαπενθημέρου αλλά και με την φυσική τους παρουσία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. 

Προφανώς θα ισχυριστεί ότι δεν κατάλαβε τη σοβαρότητα του προβλήματος από το στόμα του Διοικητή και συνέχισε να τα μεταφέρει τόσο στον Υπουργό όσο και στους πολίτες με το δικό του σκεπτικό και ίσως γι’ αυτό να μην έχει βρεθεί λύση ακόμη. Αυτό εμείς το ονομάζουμε  σκόπιμη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και θεωρούμε ότι ΟΦΕΙΛΕ ως τοπική αρχή του νησιού να ενδιαφερθεί από μόνος του, όπως π.χ. ενδιαφέρθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, για το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί αυτόν, τους πολίτες του και τους φιλοξενούμενους του. 

Μίλησε για ¨λαμογιές¨ και προφανώς εννοούσε α) την πενθήμερη στέρηση αποδοχών και παραπομπή για απόλυση υπαλλήλου του Δήμου όταν ο τελευταίος, κατήγγειλε τις δυσλειτουργίες έως και παρανομίες που γίνονταν στο γραφείο μεταναστών του Δήμου (του) Αρκαδίων, β) το δάνειο ύψους 250.000€ του Δήμου Αρκαδίων………., γ) την γνωμοδότηση ως νομικός σύμβουλος σχετικά με το δάνειο του Συνδέσμου καθαριότητας από την τράπεζα Πειραιώς……….., κλπ

ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ  Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;

Λυπούμαστε γι’  αυτόν, τον Πρόεδρο και για κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που απαξιούν τόσο το θεσμό του ΕΣΥ όσο και τους υπηρετούντες σε αυτό. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο του θυμίζουμε, ότι εξυπηρετεί με τον πλέον ανθρώπινο και επιστημονικά άρτιο τρόπο, τόσο τους Έλληνες όσο και τα πάνω από δύο εκατομμύρια μεταναστών, τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους ανασφάλιστους, τους έχοντες και τους μη έχοντες, εξασφαλίζοντας ένα από τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ σε προσδόκιμο επιβίωσης, περί γεννητικής θνησιμότητας και προσβασιμότητας όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων σε αξιοπρεπείς συνθήκες υγειονομικής φροντίδας.

Αυτό το ΕΣΥ υπερασπιζόμαστε και ζητάμε την περαιτέρω βελτίωσή του.

Καλά θα κάνει να μην ασχοληθεί άλλο μαζί μας αλλά με την ολοκλήρωση του τόσο σπουδαίου έργου που έχει αναλάβει π.χ. πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου – Μεσολογγίου. 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *