Ζάκυνθος

Απαγόρευση στις “γουρούνες” μετά τις 8 το βράδυ στον κεντρικό δρόμο εξετάζει ο Δήμος

Μπορεί ο Δήμος μέσω ενός νέου Δελτίου Τύπου, να αναγγέλλει την αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας σε όσους  ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος παρανομούν και μάλιστα να κάνει γνωστό πως ήδη έχουν υποβληθεί τρία πρόστιμα για «άγρα πελατών», ωστόσο εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου από το Λαγανά, επισημαίνουν πως τα προβλήματα με τους κράχτες και την ηχορύπανση καλά κρατούν!

Είναι χαρακτηριστικό πως από το Αστυνομικό Τμήμα Παντοκράτορα έχουν ήδη βεβαιωθεί πάνω από 15 παραβάσεις από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν και οι έλεγχοι συνεχίζονται ακόμη και από αστυνομικούς με πολιτικά. Αυτό που πολλές φορές όμως  έχει επισημανθεί τόσο από την Αστυνομία, όσο και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Π. Κολύρη είναι πως για αυτό το είδος των παραβάσεων, είναι επιβεβλημένη η αλλαγή νοοτροπίας από τους ίδιους τους επιχειρηματίες της περιοχής που θα πρέπει να τηρούν το Νόμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Γ. Τσουρουνάκης, τα φαινόμενα της ηχορύπανσης και των κραχτών, αντί να περιορίζονται, υπάρχουν σε πολύ πιο έντονο βαθμό! Να σημειωθεί πως τέτοιου είδους φαινόμενα, επισημαίνονται κάθε καλοκαίρι από τους επιχειρηματίες του Λαγανά και δυστυχώς, τα πρώτα μηνύματα από το ξεκίνημα της  φετινής τουριστικής σεζόν, δείχνουν ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει αλλάξει αλλά μάλλον έχει επιδεινωθεί.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο με σκοπό να του εκθέσουν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα και να ζητήσουν την εφαρμογή της Κανονιστικής που αφορά τις τουριστικές περιοχές και περιλαμβάνει με σαφήνεια την απαγόρευση της άγρας πελατών και των μπαρ κρόουλ, το ωράριο λειτουργία των καταστημάτων κτλ.

Η Κανονιστική αυτή, που συζητήθηκε από την Επιτροπή Τουρισμού και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα στην πρακτική εφαρμογή της.

«Τα προβλήματα με τους κράχτες και την ηχορύπανση, υπάρχουν και φέτος σε πολύ έντονο βαθμό. Μπορεί οι καταστηματάρχες να νομίζουν ότι με τις μεθόδους αυτές προσελκύουν κόσμο, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Οι επισκέπτες μας, που δεν είναι ευχαριστημένοι στη Ζάκυνθο, είναι πολύ εύκολο να πάνε στην Κεφαλονιά, στην Ρόδο ακόμη και στην Τουρκία. Αυτό δυστυχώς δεν το έχουμε καταλάβει!» επεσήμανε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο κ. Τσουρουνάκης και συμπλήρωσε πως αίτημα του Συλλόγου είναι η εφαρμογή της Κανονιστικής, η οποία δεν πρέπει να αποτελέσει ακόμη ένα κείμενο που μένει στα χαρτιά.

«Περιμένουμε η Κανονιστική να εφαρμοστεί. Δεν το έχουμε δει ακόμη αλλά αισιοδοξούμε!» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Τέλος, σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση, ανέφερε πως ακόμη δεν υπάρχει ανάκαμψη και οι τάσεις είναι πτωτικές και για τον μήνα Ιούνιο.

«Ελπίζουμε σε μια σταθερή Κυβέρνηση. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες, ωστόσο το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι διορθωτικές κινήσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων έχει γίνει» σχολίασε και συμπλήρωσε πως η αβεβαιότητα που επι μακρόν επικράτησε στην χώρα έφερε και ακυρώσεις.

Σε ότι αφορά πάντως συγκεκριμένα την περιοχή του Λαγανά, σημείωσε πως η πλειοψηφία των επισκεπτών για ακόμη μια φορά θα αφορούν το ηλικιακό γκρουπ των 18 έως 30.

 

Απαγορεύσεις για τις γουρούνες

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων στο Λαγανά όπου και συζητήθηκαν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα της περιοχής.

Ένα νέο δεδομένο που υπάρχει μετά την συνάντηση αυτή, αφορά την πρωτοβουλία του Δήμου να θεσπίσει περιορισμούς για την κίνηση των τετράτροχων μηχανών (γουρούνες) στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά τις βραδινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, θα προταθεί η απαγόρευση της κίνησης στις ‘γουρούνες’ από τις 8 το βράδυ από τη διασταύρωση Βοζαΐτη μέχρι και την παραλία.

Στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν διαπιστωθεί δεκάδες ατυχήματα με οδηγούς των τετράτροχων και δεδομένου ότι είναι δημοτικός μπορούν να υποβληθούν κυρώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *