Ενώπιον των ευθυνών μας για τον τρόπο που καθημερινά διαχειριζόμαστε το θαλάσσιο περιβάλλον μας φέρνει η δράση που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο η ομάδα Aegean Rebreath σε συνεργασία με ζακυνθινούς εθελοντές.

Η δράση για την οποία είχαν εργαστεί και προετοιμαστεί εδώ και πολλές ημέρες ο επικεφαλής της Ομάδας Καθαρά Νερά Δημήτρης Κλάδης και ο συμπατριώτης μας δύτης Γιάννης Πομώνης, με τη βοήθεια της υπεύθυνης της ομάδας Περιβαλλοντική Συνείδηση Ζακύνθου Μαρινέτα Παγανοπούλου, περιελάμβανε καθαρισμό στο λιμάνι και πιο συγκεκριμένα στο Πόρτο.

Αυτά που αλίευσαν οι εθελοντές δύτες, μέλη της ομάδας Aegean Rebreath αλλά και ντόπιοι που ασχολούνται με τις καταδύσεις, μας κάνουν πραγματικά να νιώθουμε ντροπή και απόγνωση: Τεράστιες ποσότητες πλαστικού, λάστιχα αυτοκινήτων και δεκάδες καρότσια σούπερ μάρκετ είναι κάποια από τα υλικά που βρίσκονταν κάτω από το βυθό. Η ομάδα Aegean Rebreath, που όπως μας ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος της δεν περιορίζεται μόνο σε δράσεις καθαρισμού, αλλά επεκτείνεται και σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης έμεινε στο νησί δύο μέρες και δε θέλουμε καν να φανταστούμε τι θα ανέσυρε αν βουτούσε και σε άλλα σημεία του λιμανιού.
Πηγή φώτο: dimitris kladis Πηγή φώτο: dimitris kladis