Ζάκυνθος

Αν. Μαρίνος, Κ. Μοθωναίου, Γ.Ξένος και Χρ. Χιώνης οι προτάσεις του Επιμελητηρίου για το Λιμενικό Ταμείο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Δημήτρης Γαργαλέας με σκοπό να ανακοινώσει μια σειρά από αποφάσεις αλλά και δράσεις  της διοικητικής επιτροπής, λίγες ώρες μετά την τυπική ανάληψη των καθηκόντων της στο φορέα.Ο κ. Γαργαλέας, παρουσία και των υπολοίπων μελών της διοικητικής επιτροπής, αναφέρθηκε στα ονόματα που προτάθηκαν από το Επιμελητήριο για τη Λιμενική Επιτροπή αλλά και για την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή που χειρίζεται τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ακόμη ανακοίνωσε πως στις 21 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση προς τους επιχειρηματίες για το πρόγραμμα των Εθνικών Αποθεματικών Απρόβλεπτων που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα ακολουθήσουν και για άλλα προγράμματα που τρέχουν και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ζακυνθινούς επιχειρηματίες.Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ανέφερε πως η ενημέρωση προς τα μέλη, δια των τοπικών Μ.Μ.Ε, θα γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σχολίασε με νόημα πως υπεύθυνες απαντήσεις για τα θέματα του φορέα, θα δίνονται από τη διοικητική επιτροπή και από κανέναν άλλον.

Στη Λιμενική Επιτροπή

Παρά την πληροφορία που διέρρευσε αρχικά σχετικά με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  για τη Λιμενική Επιτροπή, τελικά ο κ. Γαργαλέας ανακοίνωσε τέσσερα ονόματα κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, υπογραμμίζοντας πως στις προτάσεις του φορέα συμπεριλαμβάνονται μέλη του Επιμελητηρίου και όχι  του διοικητικού συμβουλίου.Οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η διοικητική επιτροπή, είναι για τον εστιάτορα Μαρίνο Αναστάσιο, για την φοροτεχνικό Κατερίνα Μοθωναίου, τον ιδιοκτήτη συνεργείου Χρήστο Χιώνη και τον ασφαλιστή Γιώργο Ξένο. Όπως διευκρίνισε ο κ. Γαργαλέας, οι προτάσεις αυτές έχουν ήδη κοινοποιηθεί στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος επιδίωκε την ανακήρυξη της νέας Λιμενικής Επιτροπής, το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.Ο κ. Γαργαλέας, έκανε γνωστές και τις αποφάσεις της διοικητικής επιτροπής σχετικά με την εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου στην ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Όπως ανέφερε ο ίδιος θα είναι τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον κ. Γ. Στασινόπουλο, ενώ το δεύτερο τακτικό μέλος θα είναι ο κ. Φώτης Κόττης με αναπληρώτρια την κ. Ν. Μαλαφούρη. Σήμερα Δευτέρα, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου θα βρεθεί στην Πάτρα, καθώς εκεί πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της Διαχειριστικής Αρχής για μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα

Όπως προαναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε πως το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα επτά το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, θα πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Εθνικών Αποθεματικών Απρόβλεπτων. Το πρόγραμμα αυτό αφορά την χρηματική ενίσχυση επιχειρηματιών και περισσότερα  αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής αλλά και τις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις, θα δώσει εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος που θα παρευρεθεί στο νησί μας για την εκδήλωση. Ένα άλλο πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτό που αφορά χρηματοδοτήσεις για τον εκσυγχρονισμό χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών, για το οποίο όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, ο κ. Γαργαλέας δεσμεύτηκε πως και για αυτό το πρόγραμμα θα γίνει μια αναλυτική ημερίδα.

Στην έκθεση του Τελ Αβίβ το Επιμελητήριο

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε πως αντιπροσωπεία του φορέα θα βρεθεί στην τουριστική έκθεση του Ισραήλ, που πραγματοποιείται στις 14 Φλεβάρη στο Τελ Αβίβ.«Θα συμμετέχουμε μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο. Πρόκειται για μια έκθεση με εξωστρεφείς δράσεις για τον τόπο μας και για αυτό θα συμμετέχουμε» κατέληξε  ο κ. Γαργαλέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *