Ζάκυνθος

Αν. Καλόφωνος: «Η παράταξη θα πρέπει να κατέβει με μια αρραγή ενότητα» υποστηρίζει ο υποψήφιος με την Ν.Δ.

Σχεδόν βέβαιη είναι η συμμετοχή του ψυχιάτρου Αναστάσιου Καλόφωνου στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αν και ακόμη δεν έχουν γίνει οι επίσημες ανακοινώσεις. Μιλώντας πριν δύο ημέρες στο ραδιόφωνο του -Ε-, ο κ. Καλόφωνος σημείωσε πως πράγματι ο διαθέσιμος χρόνος για την προετοιμασία ενόψει των εκλογών θα είναι μικρός, ωστόσο κάτι ανάλογο ισχύει και για τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως την επόμενη ημέρα η έδρα θα είναι «γαλάζια» και τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές η Ζάκυνθος θα πρέπει να κατέλθει με μια αρραγή ενότητα.

Για την απόφαση του να εμπλακεί σε αυτή την εκλογική μάχη, ο κ. Καλόφωνος σημείωσε πως του είχε προταθεί η συμμετοχή και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά δεν κατέστη δυνατό κυρίως λόγω φόρτου εργασίας.

«Από πέρυσι το καλοκαίρι, πολλοί ήταν αυτοί οι συμπολίτες μου αλλά και οι συγγενείς ασθενών μου που μου έκαναν σχετική πρόταση και εγώ αυτό που έκανα ήταν να στείλω ένα Βιογραφικό στην Νέα Δημοκρατία. Οι τελικές αποφάσεις και οι ανακοινώσεις θα γίνουν όμως από το κόμμα» σημείωσε και ανέφερε πως θα λιγότερο από ένα μήνα για να ετοιμαστεί κατάλληλα και οργανωμένα, ωστόσο είναι αρκετά γνωστός στη ζακυνθινή κοινωνία γιατί εργάζεται πολλά χρόνια στο νησί ως επαγγελματίας ψυχίατρος.

«Υπήρξαν ωστόσο οι συνθήκες για να υπάρξει αυτή η καθυστέρηση , μια που οι εκλογές θα γίνονταν τον Οκτώβριο και με βάση αυτό γινόταν ο σχεδιασμός. Αν και ακόμη δεν γνωρίζω αν θα είμαι υποψήφιος, έχω κάνει κάποιες επαφές με τον κόσμο. Βλέπω μια ενθάρρυνση προς το πρόσωπό μου ενώ ο κόσμος είναι έντονα απογοητευμένος από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν μια αλλαγή και μια αναζωογόνηση στην Χώρα και το νησί μας» σημείωσε.

Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο τόνισε πως για τον ίδιο άμεσοι στόχοι είναι να λυθούν κάποια αυτονόητα προβλήματα όπως τα ζητήματα των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας και της διαχείρισης του περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών, σημείωσε πως η νίκη και στην Περιφέρεια αλλά και στις Ευρωεκλογές ήταν σημαντική.

«Το νικηφόρο αποτέλεσμα ήταν ένας προπομπός για να έχουμε νίκη στις Βουλευτικές Εκλογές και μάλιστα με σημαντικό ποσοστό. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν μια σημαντική δύναμη για να ξεκινήσουν το ,μεταρρυθμιστικό έργο που χρειάζεται η Ελλάδα. Θέλουμε αυτοδυναμία, αλλά αναζητώντας την συμπόρευση και άλλων δυνάμεων για να αλλάξει σελίδα η χώρα μας».

Τέλος, για την διεκδίκηση της έδρας ειδικά για τη Ζάκυνθο σημείωσε πως είναι¨παράδοξο¨ ένας τουριστικός τόπος όπως είναι το νησί μας , που ωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήταν μια κορυφαία επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, να μην στηρίζει την πολιτική αυτού του κόμματος, ακόμη και αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Τα φτωχά αποτελέσματα των προηγούμενων αναμετρήσεων δεν οφείλονται μόνο στη δεινότητα των αντίπαλων παρατάξεων αλλά και σε λάθη που στοίχισαν στη δική μας παράταξη. Πιστεύω όμως πως αυτή τη φορά η παράταξη θα πρέπει να κατέβει με μια αρραγή ενότητα για να πετύχει το αυτονόητο. Να είναι και η έδρα της Ζακύνθου, μια έδρα της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ από την μεριά μου, είτε είμαι είτε δεν είμαι στο ψηφοδέλτιο θα κάνω ότι μπορώ να υπερασπίσω την ενότητα και αν δώσω τον αγώνα μου από όποια θέση μπορώ» τόνισε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *