Ζάκυνθος

Αν και με καθυστέρηση: Με 20 δόκιμους ενισχύθηκε επιτέλους η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου

Έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση λόγω των εκλογών, κατέφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στο νησί μας και ανέλαβαν καθήκοντα, συνολικά 20 δόκιμοι αστυνομικοί που θα κληθούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που υπάρχουν κατά την τουριστική περίοδο στο νησί μας.

Οι δόκιμοι έχουν ήδη κατανεμηθεί στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου και πιο συγκεκριμένα, δύο άτομα θα υπηρετούν στο Α.Τ Αλυκών, 5 άτομα στο Τμήμα Τροχαίας, 6 άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακυνθίων και 7 άτομα στο Τμήμα Ασφάλειας. Αν και οι δόκιμοι δεν μπορούν να εργαστούν τα Σαββατοκύριακα, η παρουσία τους παρέχει μια μικρή έστω ενίσχυση στην αποδυναμωμένη Αστυνομική Διεύθυνση

Σημειώνεται πως κατά το παρελθόν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει καταγράψει το ελάχιστα απαιτούμενο προσωπικό σε 25 μονίμους και 30 δοκίμων αστυνομικούς ζητώντας την σταδιακή ενίσχυση από την αρχή εκάστης θερινής περιόδου, δηλαδή από δεύτερο δεκαήμερο Απριλίου.

Για ακόμη μια χρονιά όμως η ενίσχυση είναι σαφώς μικρότερη και όπως προαναφέρθηκε κατέφθασε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Οι ανάγκες στην περιοχή του Λαγανάς ο έλεγχος στον αερολιμένα, όπου – σχεδόν- σε καθημερινή βάση υπάρχουν συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τροχονομικός έλεγχος στις τουριστικές περιοχές όπως είναι το Τσιλιβή, το Αργάσι, η Μπόχαλη αλλά και η έξαρση των διαρρήξεων και των κλοπών κάνουν επιβεβλημένη την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο το νησί.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *