Ζάκυνθος

Αν και βρισκόμαστε στα τέλη Ιούλη: Μειωμένη η κίνηση στο λιμάνι

Με τέσσερα ακτοπλοϊκά  δρομολόγια την ημέρα συνεχίζει να εξυπηρετείται η γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού και αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι πως σε λίγες περιπτώσεις τα καράβια ταξιδεύουν με αξιόλογη πληρότητα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Λιμενάρχης Ζακύνθου Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε-, τα πλοία που φτάνουν γεμάτα στο λιμάνι της Ζακύνθου, είναι του τελευταίου δρομολογίου  της Παρασκευής και του πρώτου του Σαββάτου, ενώ εντελώς διαφορετική είναι προς το παρόν η εικόνα στα δρομολόγια που πραγματοποιούνται τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Σε ότι αφορά δε την κίνηση στη γραμμή από το Σχοινάρι στην Πεσσάδα της Κεφαλονιάς, δεδομένου ότι το δρομολόγιο ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, σταδιακά αυξάνεται.

«Αν εξαιρέσουμε τα δρομολόγια της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακού, η κίνηση τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας είναι δυσανάλογη με αυτά που περιμέναμε αυτές τις ημέρες. Παλαιότερα, στις 20 Ιουλίου είχαμε πληρότητα στα πλοία της τάξης του 80 με 90%. Τώρα, αν και τα δρομολόγια είναι λιγότερα, δεν υπάρχει πληρότητα» ανέφερε ο κ. Κοκκάλας, υπογραμμίζοντας πως στην σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως φέτος αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται τέσσερα δρομολόγια την ημέρα και όχι πέντε όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Σε περίπτωση που χρειάζεται λόγω αυξημένης κίνησης, η Κοινοπραξία μπορεί να αποφασίσει την πραγματοποίηση κάποιου έκτακτου δρομολογίου, όπως συνέβη το περασμένο Σάββατο, ωστόσο τα δρομολόγια δεν πρόκειται να αυξηθούν πριν τον Αύγουστο.

«Το αίτημα για αύξηση των δρομολογίων θα κατατεθεί από την Κοινοπραξία προς έγκριση στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης που έχει την αρμοδιότητα» διευκρίνισε ο κ. Κοκκάλας.

Σε ότι αφορά την κίνηση των τουριστικών σκαφών, ο Λιμενάρχης ανέφερε πως επίσης είναι δυσανάλογη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ενώ υπογράμμισε πως σημαντική μείωση καταγράφεται και στις κρουαζιέρες με ημερόπλοια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, καθημερινά μπορεί να γίνονται εκδρομές από ένα μόλις τουριστικό σκάφος, ενώ υπάρχουν σκάφη που κάνουν εκδρομές ανά τρεις ημέρες.

Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε πληρότητα αυτή την περίοδο που έφτανε το 100%.

«Αναμένουμε τα πράγματα να βελτιωθούν μέσα στον Αύγουστο, αν και φέτος είναι ιδιαίτερα υποτονικά τα πράγματα αν και βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου» κατέληξε ο Λιμενάρχης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *