Ζάκυνθος

Αντ. Κασσιμάτης: Ο Δήμαρχος παρανομεί για το τένις αλλά όχι για τα χαράτσια!

Κριτική προς το Δήμαρχο και τη δημοτική εξαπέλυσε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης, με αφορμή τις παρεμβάσεις στην πλαζ του ΕΟΤ αλλά και  τα γεγονότα που στιγμάτισαν την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κασσιμάτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-, τόνισε πως ο Δήμαρχος θα πρέπει να αναγνωρίζει το δικαίωμα των πολιτών για κριτική και με τον τρόπο αυτό απάντησε στις συνεχείς αναφορές του Δημάρχου σε  προεκλογικές σκοπιμότητες, που «κρύβονται» πίσω από τις αντιδράσεις των ημερών.

«Εμάς σαν ΣΥΡΙΖΑ μας καλύπτει η τοποθέτηση που έγινε από το Τοπικό Συμβούλιο της Πόλης, στο οποίο να σημειωθεί πως την πλειοψηφία έχει η δημοτική αρχή! Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα ενός αθλητικού έργου, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται με παράνομο τρόπο. Ο κ. Μποζίκης, σε μια επιθετική ομιλία του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, είπε πως παρανόμησε για το καλό του αθλητισμού! Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα! Θυμίζουμε όμως, πως όταν το κίνημα των πολιτών ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ του είχε ζητήσει να προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες, για ένα θέμα που σαφώς αφορά περισσότερο την κοινωνία, έλεγε πως δε θα καλέσει ποτέ τον κόσμο να παρανομήσει!» δήλωσε ο κ. Κασσιμάτης και συμπλήρωσε πως ο Δήμαρχος και σε αυτό το ζήτημα έδειξε τον πραγματικό του εαυτό.

«Όταν παρανομεί ο Δήμος στην κατασκευή ενός έργου, γιατί να μην παρανομεί και ένας πολίτης για να κατασκευάσει το σπίτι του; Με ποια λογική θα πάει η Πολεοδομία και θα του κάνει έλεγχο;» ανέφερε ο κ. Κασσιμάτης, συμπληρώνοντας πως στο κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο «πυροδοτήθηκε» και από το αλαζονικό ύφος του Δημάρχου απέναντι σε όσους του ασκούσαν κριτική.

Ο  Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε γενικότερα  το ζήτημα των παρεμβάσεων στην πλαζ του ΕΟΤ λέγοντας:

«Πέρα από το έργο της κατασκευής του γηπέδου τένις, το οποίο ο Δήμος εμφανίζει ως απόδειξη του …έργου του, υπάρχουν και άλλες πτυχές που αφορούν την πλαζ του ΕΟΤ. Η περιοχή θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες; Θα μπουν κάγκελα και ο κόσμος θα πληρώνει εισιτήριο για να κάνει μπάνιο; Οι παροχές που θα προσφέρονται, θα είναι επ΄ αμοιβή στον ιδιώτη; Αυτά τα ερωτήματα προκύπτουν γιατί ο Δήμος έχει δώσει δείγματα γραφής υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων! Ακόμη, βλέπουμε ότι συνεχίζεται μια λογική αποσπασματικών παρεμβάσεων! Γιατί οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να συγκεντρώνονται σε μια περιοχή; Δεν υπάρχουν ανάγκες σε άλλες περιοχές;»

Τέλος ο κ. Κασσιμάτης, σχολιάζοντας τις αναφορές του Δημάρχου για προεκλογικές σκοπιμότητες στην κριτική που του ασκείται, δήλωσε:

«Θα ενοχοποιήσουμε την κριτική; Όλοι κρινόμαστε και όλοι κρίνουμε! Ας απαντήσει ο Δήμαρχος τα ερωτήματα που του θέτουμε και ας κρίνουν οι Ζακυνθινοί!»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *