Ζάκυνθος

Αντώνης Βυθούλκας: Η παραβατικότητα στο Λαγανά καλά κρατεί

Την επιδείνωση της αρνητικής εικόνας του Λαγανά καταγράφει μιλώντας στον –Ε- ο Αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά Αντώνης Βυθούλκας ο οποίος σημειώνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι για τα ίδια χρόνια άλυτα προβλήματα.

«Τώρα είμαστε σε απόγνωση γιατί δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα από τα προβλήματα που έχουμε και γιατί πλέον δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις οι οποίες συνεχώς διευρύνονται. Σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή πρέπει όποιος έχει πάνω από 5 δωμάτια να ασφαλίζεται υποχρεωτικά στο ΤΕΒΕ και μάλιστα να πληρώνει για όλο το χρόνο ενώ τα δωμάτια λειτουργούν 2 μήνες το καλοκαίρι» επεσήμανε ο κ. Βυθούλκας.

Απαντώντας σε ερώτημα για τον αριθμό των τουριστών που κάνουν διακοπές στο Λαγανά ο κ. Βυθούλκας είπε ότι μετά τις 20 Ιουλίου υπάρχει κινητικότητα και κρατήσεις και εκτίμησε ότι θα καλυτερεύσει η κατάσταση.

Πρόσφατα έγινε συνάντηση μεταξύ των επιχειρηματιών και της δημοτικής αρχής στο πρώην Δημαρχείο Λαγανά και εκεί έγινε συζήτηση για τα προβλήματα τα οποία εκτέθηκαν αναλυτικά από κατοίκους και επιχειρηματίες. Επίσης αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε και με το Βουλευτή Σταύρο Κοντονή στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στο Λαγανά και ζητήθηκε η βοήθειά του στο μέτρο που μπορεί.

Μιλώντας για την Αστυνομία ο κ. Βυθούλκας είπε ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να βρίσκεται παντού αλλά υπάρχει και θέμα νοοτροπίας.
«Εδώ που φτάσαμε κανείς δεν ξέρει πώς να χειριστεί την κατάσταση και τι ακριβώς πρέπει να γίνει γιατί δεν επιθυμούμε να είναι παρθεναγωγείο ο Λαγανάς αλλά από την άλλη δεν γίνεται να υπάρχει φασαρία όλη τη νύχτα και να μην μπορούμε να κοιμηθούμε» εξήγησε ο κ. Βυθούλκας

Με δηλώσεις του στον –Ε- ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Βυθούλκας επεσήμανε ότι υπάρχει ασυδοσία η οποία δεν περιορίζεται. «Δεν υπάρχουν βελτιώσεις στην παραβατικότητα η οποία καλά κρατεί. Τα προβλήματα του Λαγανά συνεχίζονται και δυστυχώς η περιοχή υποβαθμίζεται και συγκαταλέγεται στους κακόφημους προορισμούς της Ελλάδας. Με την γενικότερη οικονομική κρίση που υπάρχει φέτος  ισχύει το ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια και όλα συνθέτουν μια κακή εικόνα για το Λαγανά. Οι παρεμβάσεις μας προς τις αρχές του τόπου αλλά και σε κεντρικό επίπεδο είναι πολλές. Πέρυσι  φτάσαμε μέχρι το Συνήγορο του πολίτη αλλά και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Χτυπάμε πόρτες αλλά δεν μας ακούνε! Οι κάτοικοι είναι  αγανακτισμένοι γιατί δεν μπορεί  να μπει τάξη. Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν μπορεί να λυθεί κανένα. Αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό! Όλα μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και αγανάκτηση καθώς αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Υπάρχει ασυδοσία και παραβατικότητα που επιδεινώνει τα πράγματα» ανέφερε ο κ. Βυθούλκας.

Αναφορικά με τον κόσμο που υπάρχει στο Λαγανά τώρα που βρισκόμαστε στον Ιούλιο ο κ. Βυθούλκας είπε ότι δουλεύουν τα ξενοδοχεία με το σύστημα allinclusive. «Από τώρα και μετά θα υπάρχουν πληρότητες αλλά έτσι όπως δουλεύουμε μαραζώνει η αγορά και δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ των επιχειρήσεων καθώς το χρήμα μαζεύεται σε συγκεκριμένα σημεία» κατέληξε ο κ. Βυθούλκας που ζήτησε να βρεθούν τρόποι για να επιβιώσουν όλοι οι επαγγελματίες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *