Ζάκυνθος

Αντώνης Αντίοχος: Υπό εγκατάλειψη το Κάστρο και ο Λόφος του Στράνη

Την εγκατάλειψη των μνημείων του τόπου μας σχολίασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Αντίοχος ο οποίος μίλησε στον –Ε- με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ και όσα συζητήθηκαν εκεί.

Πριν από 10 ημέρες ο Δήμαρχος κάλεσε για ενημέρωση τους συμβούλους στο Δημαρχείο για την υπόθεση συντήρησης του Ναυαγίου και εκεί παρευρέθηκε ο κ. Αντίοχος ο οποίος δήλωσε στον –Ε-: «Ο Δήμαρχος μας κάλεσε για το Ναυάγιο αλλά έχουμε και Κάστρο και Λόφο του Στράνη που είναι εγκαταλειμμένα! Από την εποχή που ήμουν μικρός άκουγα ότι θα ηλεκτροδοτήσουν το Κάστρο. Είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει! Για το Λόφο του Στράνη έχω να πω ότι θα ήταν ευτυχισμένος όποιος είχε ένα τέτοιο χώρο στο νομό του αλλά εμείς δεν βάλαμε ούτε ένα σίδερο για να προστατεύσουμε το δέντρο κάτω από το οποίο έγραψε ο εθνικός ποιητής. Καταλαβαίνετε τι αδιαφορία υπάρχει για ένα χώρο που έπρεπε να είναι σημείο αναφοράς και να τον είχεαγοράσει και αξιοποιήσει το ελληνικό δημόσιο. Όμως το άφησαν εκεί και έγιναν κατοικίες και όλα τα αφήνουμε στην τύχη τους…».

Ειδικά για το χώρο του Ναυαγίου ο κ. Αντίοχος ανέφερε πως «το Ναυάγιο είναι το ωραιότερο τοπίο της γης και η τοποθεσία διαφημίζει τη Ζάκυνθο. Ο τόπος πρέπει να προστατευτεί και να κρατήσει τη φυσιογνωμία του».

Για την ανακύκλωση (που συζητήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία και των εργαζομένων στην καθαριότητα) ο κ. Αντίοχος επανέλαβε ότι «γίνεται ένα έγκλημα με τα κλεμμένα αντικείμενα από τα παλιά αρχοντικά και κάτι τέτοιο συνέβη στην Παναγία του Μαχαιράδου που πήραν τα μασίφ πορτόνια και τα κεαφαλοκόλονα που έχουμε μεγάλη αξία. Καταλαβαίνετε τι γίνεται και πρέπει σε όποιον έχουν κλαπεί τέτοια αντικείμενα να  βγει και να το πει. Δυστυχώς δεν υπάρχει έλεγχος ούτε ενδιαφέρον».

Τέλος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο μίλησε για ένα έργο που ξεκίνησε όταν ήταν Δήμαρχος Αρτεμισίων αλλά δεν ολοκληρώθηκε και από τότε δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για να τελειώσει και να παραδοθεί.

«Το Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας επίσης έχει εγκαταλειφθεί κι αυτό έγινε γιατί είναι έργο που το ξεκίνησα εγώ. Αυτά που ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κτίριο είναι παραμύθια και βλέπετε τι γίνεται στη Μυτιλήνη με το Μουσείο Ελιάς. Πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο και να αναβαθμίσουμε την περιοχή» κατέληξε ο κ. Αντίοχος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *