Ζάκυνθος

Αντιπεριφερειάρχης προς Αντιδήμαχο για πολεοδόμηση Ντουρέϊκων

Το σοβαρό θέμα των σχεδίων πόλης της Ζακύνθου έχει γίνει πεδίο τριβής μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας καθώς οι αρμοδιότητες έχουν περάσει από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός αναφέρθηκε στο θέμα του σχεδίου πόλης Ντουρέικων και είπε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης δεν υπογράφει την προγραμματική σύμβαση για να προχωρήσει το έργο.

Χθες απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης είπε στον Αντιδήμαρχο ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2011 είναι δική του αρμοδιότητα τα σχέδια πόλης και άρα δεν εμπλέκεται με το έργο η Περιφέρεια, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Δήμος δεν δίνει τα οικονομικά στοιχεία για να εξοφληθούν οι μελετητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση  αναφορικά με την ολοκλήρωση της μελέτης «Ανασύνταξη κτηματολογικού υπόβαθρου – εφαρμογή πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Ντουρέικα του Δήμου Ζακυνθίων και των Κοινοτήτων Μπόχαλης και Γαϊτανίου του νομού Ζακύνθου»:

«Το τελευταίο διάστημα, ο κος Κυβετός, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζακύνθου και υπεύθυνος για τα σχέδια, δημοσιοποιεί ότι η Π.Ε.Ζ. και εγώ προσωπικά, δεν προβαίνουμε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το θέμα των σχεδίων πόλεως.
Θα ήθελα να καταστήσω σαφές, ότι από 01-01-2011 η αρμοδιότητα της ολοκλήρωσης μελετών είναι υπόθεση της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου, άρα δική του και παρά τις οχλήσεις να μας δώσει στοιχεία για το χρέος που υπολείπεται για την εξόφληση των μελετητών βάσει της σύμβασης, αυτό μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό.
Για το λόγο αυτό και επειδή πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία και η ομηρία εκατοντάδων συμπολιτών μας, με το υπ΄αρίθμ.: 55776/2172/04-12-2012 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, ζητάμε τα στοιχεία αυτά.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *