Κοινωνία

Αντιπαράθεση στο Περιφερειακό για την επέκταση του ωραρίου στα καταστήματα!

ΑΝΑΣΑ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διασταύρωσαν τα ”ξίφη” τους

H επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων προκάλεσε αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων που έγινε με τηλεδιάσκεψη αργά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το θέμα έφερε μέσω ερώτησης ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης που περιέγραψε τις δύσκολες καταστάσεις ζωής των εργαζομένων ειδικά το καλοκαίρι.

Στην ερώτηση αναφέρθηκε πως σε συνδυασμό με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής εκμηδενίζεται ο ελεύθερος χρόνος των εργαζομένων οι οποίοι δεν μπορούν να δουν την οικογένειά τους και να έχουν κοινωνικές συναναστροφές.

Οι εισηγητές Θ. Γουλής και Γ. Κορφιάτης ζήτησαν να καταργηθεί η απόφαση του Περιφερειάρχη με την οποία επεκτάθηκε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την τουριστική περίοδο, καθώς και τα σωματεία των εργαζομένων εκφράζονται αρνητικά.

Απαντώντας ο Θ. Γαλιατσάτος είπε ότι το μέτρο αφορά την τουριστική περίοδο από το Μάιο έως τον Οκτώβριο και σημείωσε πως εναπόκειται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να εφαρμόσουν το νόμο και να διενεργήσουν ελέγχους για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *