Ζάκυνθος

Αντικαπνιστικός Νόμος: Συμμορφώνονται προς το παρόν οι περισσότεροι σε υπηρεσίες και καταστήματα

Ξεκίνησε η καμπάνια για τον αντικαπνιστικό Νόμο

«Προειδοποιητικό» χαρακτήρα για την τήρηση του νέου Αντικαπνιστικού Νόμου είχαν οι πρώτες επισκέψεις που πραγματοποίησε από το πρωί της περασμένης Παρασκευής ένα μεικτό κλιμάκιο των συναρμόδιων υπηρεσιών σε γραφεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και υπηρεσίες.

Το κλιμάκιο που αποτελούνταν από υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και επόπτες υγείας του Υγειονομικού, δεν περιορίστηκε μόνο σε καφέ και εστιατόρια όπου μέχρι πρόσφατα επιτρεπόταν το κάπνισμα αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Δημαρχείο, η Διεύθυνση Δασών, το Διοικητήριο όπου ακόμη και σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις που η σχετική νομοθεσία για το κάπνισμα δεν εφαρμόζεται ακόμη και μέσα σε κλειστά γραφεία!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες που ασκούν τον έλεγχο ακόμη δεν έχουν λάβει τα σχετικά έντυπα για τη βεβαίωση προστίμων.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το νέο Νόμο:

  • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) σε κλειστό δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, στον οποίο παρέχεται εργασία
  • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) στο εσωτερικό όλων των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Επιτρέπεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Ως εξωτερικοί χώροι θεωρούνται όσοι είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον και δεν είναι στεγασμένοι.
  • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) σε ΟΛΑ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) στα ΙΧ και ΔΧ οχήματα, που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.
  • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) σε Νυκτερινά Κέντρα, Κέντρα Διασκέδασης, Καζίνο, Καταστήματα Τυχερών Παιγνίων
  • Τέλος, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδρύματα Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης, σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους άθλησης και διασκέδασης ανηλίκων, αθλοπαιδιών, παιδότοπους, παιδικές χαρές, θεματικά πάρκα κλπ , καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο ανοικτό χώρο όταν υπάρχουν ανήλικοι.

ERMISNEWSROOM/ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ένα σχόλιο

  1. Όλα αυτά είναι πολύ λυπηρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *