Ζάκυνθος

Αντιδρά το Δημοτικό Συμβούλιο στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Η αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που όρισε το Υπουργείο Οικονομικών για την περιοχή της Ζακύνθου, εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Σώματος και το θέμα εισηγήθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος Στ. Μποζίκης, ζητώντας την έγκριση του ψηφίσματος που έχει ήδη εκδώσει η ΚΕΔΕ.

Στο ψήφισμά της η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων χαρακτηρίζει αδιανόητη και αυθαίρετη την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και καταγγέλλει πως το Υπουργείο Οικονομικών, δεν ζήτησε την άποψη των οικείων δημοτικών συμβουλίων, ως όφειλε από το Νόμο, πριν κάνει τον προσδιορισμό.

Ειδικότερα το ψήφισμα της ΚΕΔΕ που διαβάστηκε από το Δήμαρχο αναφέρει:

«Ως αδιανόητη, πρωτοφανή και αυθαίρετη χαρακτηρίζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τον καθορισμό νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Αδιανόητη διότι οι κάτοικοι φτωχών περιοχών καλούνται να επιβαρυνθούν οικονομικά κατά πολύ περισσότερο από τους κατοίκους πλούσιων περιοχών. Πρωτοφανή και αυθαίρετη διότι σύμφωνα με το Ν.3852/2010 (άρθρο 261) το υπουργείο Οικονομικών, πριν προχωρήσει στον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, είναι υποχρεωμένο να ζητήσει την έκφραση γνώμης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου εντός της περιφέρειας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα.

Οι Δήμοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί να εκφράσουν τη γνώμη τους, όπως ο νόμος ορίζει.

Η ΚΕΔΕ ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να παγώσει τις διαδικασίες και να ζητήσει άμεσα με εγκύκλιό του από τα Δημοτικά Συμβούλια να εκφράσουν τη γνώμη τους, όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει.  Σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών εγκαλείται για μη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας»

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως ειδικά στη Ζάκυνθο το μέτρο θα επιβαρύνει πολλές  λαϊκές οικογένειες και ο κ. Αρμένης δήλωσε πως εξισώνονται τουριστικές περιοχές με ακίνητα στην ορεινή ζώνη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Κοντονής, ρώτησε τον κ. Μποζίκη αν η διαδικασία έχει σχέση με τα τετραγωνικά που επανακαταμέτρησε το Δήμο!

Ο κ. Μποζίκης απάντησε πως δεν έχει καμία σχέση και πως το θέμα έχει λήξει.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *