Ζάκυνθος

Αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος στην πρόταση του Δήμου για να γίνει πάρκινγκ το Δαμίρειο

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του Δαμίρειου Κληροδοτήματος δε φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο, προκειμένου να λειτουργήσει ως δημοτικός χώρος στάθμευσης.

Τα παραπάνω, ξεκαθάρισε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου Παύλος Καψαμπέλης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σχετική πρόταση έχει ήδη γίνει από το Δήμο που απέστειλε επιστολές στον Ιατρικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο. Οι επιστολές αυτές εστάλησαν πριν από δέκα περίπου ημέρες και αφορούσαν την παραχώρηση του ακινήτου ώστε να λειτουργήσει ως δημοτικό πάρκινγκ στην παραλιακή.

 

Θυμίζουμε πως την εν λόγω πρωτοβουλία ανέλαβε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στα πλαίσια μιας προσπάθειας για εξυγίανση της παραλιακής λεωφόρου αλλά και ανεύρεσης χώρων στάθμευσης που θα προσφέρουν λύση στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στην Πόλη, εκεί όπου οι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης είναι ελάχιστοι.

Σχολιάζοντας την επιστολή που έλαβε πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος για το Δαμίρειο Κληροδότημα, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Π. Καψαμπέλης ανέφερε:

«Το ακίνητο ανήκει εξ αδιαιρέτου στον Ιατρικό και Δικηγορικό Σύλλογο. Δεδομένου ότι πρόσφατα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιοποίησή του, δε θα δοθεί για χώρος στάθμευσης! Προσεχώς, θα προχωρήσουμε τις ενέργειες καταρχήν για την μελέτη και στη συνέχεια για την κατασκευή του έργου στα πλαίσια ενός διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να γίνει κάτι προς όφελος όλης της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Καψαμπέλης, που επανέλαβε ότι ήδη υπάρχουν κάποια χρήματα στα ταμεία των δύο συλλόγων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στις σκέψεις των Συλλόγων, όπως είναι γνωστό, υπάρχει η προοπτική κατασκευής ενός Πολιτιστικού Κέντρου.

Σε ότι αφορά την ενασχόληση του Δήμου με το ζήτημα, ο κ. Καψαμπέλης σχολίασε:

«Υπάρχουν ιδιοκτήτες του ακινήτου, οι οποίοι το περιφρούρησαν όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς από πριν έχουμε σκεφτεί πως θα αξιοποιήσουμε το ακίνητο προς όφελος της κοινωνίας, πολύ νωρίτερα από κάποιους όψιμα ενδιαφερόμενους. Σας παραπέμπω σχετικά σε παλαιότερες δημόσιες δηλώσεις μας για το θέμα. Σε ότι αφορά το Δήμο, καλώς ενδιαφέρεται, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα θέματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί».

Να σημειωθεί τέλος πως ο Δήμος Ζακύνθου έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με δικηγόρους, σε ότι αφορά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων που φαίνεται να έχει στο κληροδότημα και η Φιλαρμονική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *