Ζάκυνθος

Αντιδράσεις στην Πάτρα από την μετακίνηση ιατρών στη Ζάκυνθο!

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στην Πάτρα η απόφαση της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την μετακίνηση γιατρών και συγκεκριμένα παιδιάτρων προκειμένου να ενισχυθεί η Παιδιατρική Κλινική Ζακύνθου. Σημειωτέον πως η μετακίνηση αυτή είναι προσωρινή και εξυπηρετεί μόνο προσωρινά , δηλαδή για δύο μόλις ημέρες τις ανάγκες του Νοσοκομείου, καλύπτοντας το πρόγραμμα των εφημεριών που δεν μπορεί να καλυφθεί από την μοναδική γιατρό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στις 21 Μαρτίου αναφέρεται: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών διαφωνεί με την αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση δύο παιδιάτρων μελών του Συλλόγου μας που υπηρετούν σε δημόσια δομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κ.Υ. Πατρών Βορείου Τομέα) προς το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για εξυπηρέτηση αναγκών του επί διημέρου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για το πρόβλημα της υποστελέχωσης ιατρικού προσωπικού, λόγω μαζικών παραιτήσεων, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και έχει ζητήσει από την 6η ΥΠΕ να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με λύσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμη βάση.

Οι μετακινήσεις ιατρικού δυναμικού από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές της περιοχής μας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους διότι αποδυναμώνουν την παροχή υπηρεσιών υγείας σε τοπικό επίπεδο, προκαλούν κενά στην εξυπηρέτηση των ασθενών και την άσκοπη ταλαιπωρία τους.

Καλούμε την 6η ΥΠΕ να ανακαλέσει την απόφασή της, καθώς πρέπει να σταματήσει αυτή η τακτική των αιφνιδιαστικών μετακινήσεων που υποβαθμίζουν επικίνδυνα την περιοχή μας, υποβάλλει τους συναδέλφους μας σε ταλαιπωρία και τους εξαναγκάζει σε ανάληψη ευθύνης εξαιρετικά δυσανάλογη προς τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Στον «αέρα» η προκήρυξη για παιδιάτρους

Μετά την απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με θέμα: «Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.» που εκδόθηκε στις 22 Μαρτίου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε στην προκήρυξη των κενών θέσεων παιδιάτρων για την Κλινική, ενώ στην ίδια προκήρυξη προβλέπεται η πρόσληψη ενός καρδιολόγου και ενός ιατρού για την στελέχωσης της ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο προκηρύσσει μια θέση Παιδιάτρου με βαθμό Διευθυντή, μια θέση Παιδιάτρου με Βαθμό Επιμελητή, μια θέση Καρδιολόγου με Βαθμό Επιμελητή και μια θέση παθολογίας ή καρδιολογίας ή πνευμονολογίας-φυματιολογίας ή χειρουργικής ή αναισθησιολογίας ή νεφρολογίας (για ΜΕΘ).

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *