Ζάκυνθος

Αντιδράσεις και από τον Εμπορικό Σύλλογο για το Δαμίρειο

Μετά τον Ιατρικό Σύλλογο, απάντηση στις πρωτοβουλίες του Δήμου για το Δαμίρειο Κληροδότημα δίνει και ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος είναι γνωστό ότι διεκδικεί δικαιώματα στο συγκεκριμένο ακίνητο με βάση τη διαθήκη του Δαμίρη.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου για αξιοποίηση του οικοπέδου  ακόμη και μέσω της απαλλοτρίωσής του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης στην παραλιακή, προκάλεσαν την αντίδραση των εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου, που θεωρούν την παρέμβαση από την πλευρά του Δημάρχου, αν μη τη άλλο άκαιρη.

«Ακούσαμε τις ανακοινώσεις που έγιναν από το Δήμαρχο, αλλά θεωρώ πως η παρέμβαση του, την ώρα που παλεύουμε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, είναι τουλάχιστον άκαιρη. Μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις με βάση όμως πάντα την επιθυμία του Δαμίρη η οποία θα πρέπει να γίνει σεβαστή!» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον -Ε- η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου και ξεκαθάρισε πως ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να ασχολείται με αυτό το ζήτημα και δεν το έχει αφήσει στην  τύχη του.

«Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες και ένδικες και δεν έχουμε αφήσει το θέμα στην τύχη του» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Μπουζιάνου, που διερωτήθηκε για ποιο λόγο ανοίγει το θέμα ο Δήμαρχος την στιγμή πως ακόμη γίνονται κινήσεις για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό  καθεστώς.

Σε ότι αφορά δε τις επισημάνσεις του Δημάρχου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, η κ. Μπουζιάνου ανέφερε πως ο Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση πριν ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σε πιο αιχμηρούς τόνους τοποθετήθηκε για το θέμα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Στασινόπουλος που κάλεσε το Δήμαρχο να απαλλοτριώσει…. ό,τι κληρονόμησε ο ίδιος!

Ο ίδιος επεσήμανε πως το όραμα του κληροδότη δεν ήταν το ακίνητο να μετατραπεί σε πάρκινγκ αλλά να πάρει την αξία που θα έπρεπε προς όφελος των εμπόρων και των άλλων επαγγελματιών του νησιού.

«Με αναγγελίες για απαλλοτριώσεις και απαγορεύσεις ποτών στα καταστήματα ο Δήμαρχος δεν πρόκειται να βγάλει την κομματική υποχρέωση στους πολιτικούς χώρους που δηλώνει ότι στηρίζει» ανέφερε τέλος ο κ. Στασινόπουλος και έκανε γνωστό πως ο Εμπορικός Σύλλογος περιμένει την απόφαση της Περιφέρειας για επανασύσταση της Κτηματικής Ομάδας, η οποία θα ακυρώσει παλαιότερη απόφαση, βάση της οποίας το ακίνητο στην παραλιακή πέρασε στην αποκλειστική ιδιοκτησία του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου.

Να σημειωθεί πως για το θέμα η Εφημερίδα μας επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος όμως δε θέλησε  να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *