Ζάκυνθος

Ανοίγει ο φάκελος του έργου της Αλ. Ρώμα

Μια σημαντική εξέλιξη έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς και αφορά το έργο της πεζοδρόμησης στην Αλ. Ρώμα που πλέον περνά στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας.

Τώρα η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου ζητά από τους αρμόδιους να της παραδώσουν το φάκελο του έργου και τα στοιχεία που θα εξεταστούν αφορούν το τεχνικό, το οικονομικό και το νομικό μέρος.

Σε μια πρώτη προσέγγιση που έγινε χθες από τον Αντιπεριφερειάρχη αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν παραδόθηκε, θα παρελήφθη και δεν ελέγχθηκε ποτέ αν και κόστισε 970 χιλιάδες ευρώ.

Ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, αφού πρώτα παραλάβει τα έγγραφα, είναι η νομιμότητα της πεζοδρόμησης καθώς υπάρχουν κατατεθειμένες επιστολές και διαμαρτυρίες των κατοίκων και των επιχειρηματιών.

Μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Διονύσης Μυλωνάς είπε τα εξής: «Υπάρχουν έγγραφα που ήλθαν και αλληλογραφία, υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων για την πεζοδρόμηση και αντιδράσεις. Υπάρχει μία ιστορία που έρχεται από το έτος 2000 και είναι η κατασκευή του πεζόδρομου με χρήματα ευρωπαϊκά. Το έργο έγινε όπως έγινε και δεν παραδόθηκε ούτε παραλήφθηκε ποτέ. Το έργο ήταν στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας όταν κατασκευάστηκε, ήταν το δώρο της κ. Κανελλοπούλου προς τη Ζάκυνθο και τους φίλους της. Μετά το πήρε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τώρα ήλθε στην Περιφέρεια. Είναι μεταφερόμενο έργο και θα οριστεί η διευθύνουσα υπηρεσία που θα το αναλάβει. Φορέας είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Γεωργιλάς έκανε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να μας παραδώσει το φάκελο γιατί θα χρειαστεί και κάποιος μηχανικός να το παραλάβει και να πιστοποιήσει ότι όλα έγιναν καλά. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ περίπου».

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο δρόμος αυτός είναι χαρακτηρισμένος ως εθνικός και από την ιδιότητα αυτή απορρέουν και οι ενδεδειγμένες ενέργειες για τον τρόπο λειτουργίας του.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι στην περίπτωση της Αλ. Ρώμα θα ισχύσει ότι λέει ο νόμος όπως το ίδιο θα συμβεί και για τα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος για την πλατεία Σολωμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *