Ζάκυνθος

Ανθρώπινο οστό αναστατώνει τους τουρίστες στο Αργάσι

Ένα εξαιρετικά… μακάβριο εύρημα εντόπισε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ένας Ολλανδός, που κάνει τις διακοπές του στη Ζάκυνθο και πραγματοποιούσε καταδύσεις στη θαλάσσια περιοχή του Αργασίου.

Ο ολλανδός τουρίστας βρήκε ένα κομμάτι από ανθρώπινο σκελετό, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν το οστό της κάτω γνάθου! Ο ίδιος ενημέρωσε την Αστυνομία και ακολούθως κλήθηκε το Λιμεναρχείο, που παρέλαβε το οστό και το έστειλε για έλεγχο  στο Τμήμα Ανάλυσης  Βιολογικών Ευρημάτων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν το συγκεκριμένο οστό βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο βυθό, παρά το γεγονός ότι η πρώτη εντύπωση δείχνει πως ήταν αρκετά παλιό.

Ο Λιμενάρχης Ζακύνθου Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- περιέγραψε το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και έκανε γνωστό πως σε υποβρύχια έρευνα που ακολούθησε στην περιοχή, δε βρέθηκαν άλλα τμήματα του σκελετού.

«Η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου στη μια το μεσημέρι της Τρίτης. Ένας Ολλανδός που έκανε καταδύσεις εντόπισε ένα οστό και μας το παρέδωσε. Το οστό βρισκόταν σε βάθος δύο μέτρων και σε απόσταση 30 μέτρων από την ακτή» δήλωσε ο Λιμενάρχης συμπληρώνοντας πως ακολούθησε υποθαλάσσια έρευνα από λιμενικούς που έχουν την σχετική άδεια και μπορούν να κάνουν καταδύσεις.

«Το οστό είναι πολύ ελαφρύ, φαίνεται παλιό και μπορεί να μεταφέρθηκε μέσα στη θάλασσα. Ελέγξαμε και την γύρω περιοχή για επιπλέον ευρήματα, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα» δήλωσε ακόμη ο Λιμενάρχης κάνοντας γνωστό πως η Υπηρεσία διενεργεί προανάκριση και φυσικά περιμένει το πόρισμα της εξέτασης από το Τμήμα Ανάλυσης  Βιολογικών Ευρημάτων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *