Ζάκυνθος

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ πίσω απ΄τις πρόσφατες πυρκαγιές βλέπουν ειδικοί

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ενδείξεις ότι και φέτος βρίσκεται σε δράση κύκλωμα που έχει ως στόχο τον εμπρησμό των δασών έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες φωτιές που ξέσπασαν στα ορεινά.

Το γεγονός ότι ειδικά φέτος όλες οι εκδηλωθείσες φωτιές στα δάση έχουν αντιμετωπισθεί με επιτυχία από την Πυροσβεστική υπηρεσία και μάλιστα σε μικρότερο από κάθε άλλη φορά χρόνο, δείχνει την μεγάλη ετοιμότητα που βρίσκεται η υπηρεσία, μετά τις τραγικές πυρκαγιές των παρελθόντων ετών με τις δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμμένων εκτάσεων.

Με νέα μέσα και σύγγχρονα τεχνολογία οι διωκτικές αρχές παρακολουθούν την κατάσταση

Στην διάθεση των αρμοδίων αρχών βρίσκονται πολύ σύγχρονα μέσα παρακολούθησης γεγονός που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη ότι οι προσπάθειες των οργανωμένων εμπρηστών δεν μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα που είχαμε δει παλαιότερα.

Ειδικότερα σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, οι πρόσφατες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Κοιλιωμένου – Αγαλά και έκαψαν συνολικά 40 στρέματα δασικής έκτασης φέρονται να ξεκίνησαν από χώρους εναπόθεσης σκουπιδιών που βρίσκονταν μέσα στο δάσος και μάλιστα κάτω από συνθήκες μεγάλης σκιάς.

Η ανάφλεξη των σκουπιδιών δεν μπορούσε να προέλθει παρά μόνο από ανθρώπινο χέρι αφού η αυτοανάφλεξη αρχικά εκτιμήθηκε ως μια λογική εξέλιξη για χώρους απορριμμμάτων έχει αποκλειστεί.

Και για το λόγο αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.

One Response

  1. Σε κάθε χωριό είναι δύο τρία άτομα που τα ξέρουν όλοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *