Ελλάδα

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι για τις κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Την ανησυχία τους για μειωμένες κρατήσεις δωματίων από την Μεγάλη Βρετανία για το μήνα Μάη εκφράζουν πολλοί ξενοδόχοι και συγκεκριμένα αυτοί που στηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό όχι στον μαζικό τουρισμό των πακέτων των μεγάλων τουρ οπερέιτορς αλλά στους «ελεύθερους» τουρίστες. Πρόκειται για τους τουρίστες που κάνουν οι ίδιοι κρατήσεις πτήσεων και καταλυμάτων μέσω διαδικτύου, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Η πτώχευση της Thomas Cook και η αναδιανομή της «πίτας» των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των υπόλοιπων τουρ οπερέιτορς, που σήμερα αποκτούν μεγαλύτερα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα, είναι ο λόγος που οι πελάτες δεν μπορούν να βρουν οικονομικές πτήσεις, αφού οι ελεύθερες θέσεις είναι περιορισμένες και οι τιμές πώλησης σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικές!

Επιχειρηματίες που για χρόνια δραστηριοποιούνται στον τουρισμό επισημαίνουν πως η αγορά, αν και φάνηκε να ανακάμπτει σε μεγάλο βαθμό μετά την πτώχευση της Thomas Cook, χρειάζεται πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα για να εξομαλυνθεί πλήρως και εν τω μεταξύ, ειδικά το νησί μας δε φαίνεται να έχει επενδύσει σε έναν σχεδιασμό που θα προσέλκυε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και κατά συνέπεια περισσότερους τουρίστες εκτός των πακέτων των μεγάλων τουρ οπερέιτορ!

Είναι περιττό νομίζω να θυμίσουμε τους χειρισμούς που έγιναν κατά το παρελθόν με την Ryan Air και την Easy Jet, ωστόσο τουλάχιστον υπήρχε μια προσπάθεια προσέγγισης έστω και ελλιπής. Το ερώτημα είναι αν κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και τώρα, οπότε και η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Περισσότερα στον -Ε- της Παρασκευής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *