Ζάκυνθος

Ανεκμετάλλευτες οι πηγές στα Βρυσάκια

Νέα στοιχεία έρχονται συνέχεια στο φως για τα κυκλώματα που επί δεκαετίες λυμαίνονταν το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό στη Ζάκυνθο και χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ, στη συνεδρίαση που έγινε, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το νερό στα Βρυσάκια δεν δίνεται στους πολίτες και αυτό γιατί οι γεωτρήσεις που έγιναν ήταν σε διαφορετικό σημείο από εκείνο που υπήρχε μεγάλη ποσότητα νερού. Επίσης εντοπίστηκε μεγάλη γεώτρηση στον Πλάνο με δυναμικότητα 40 κυβικά την ώρα η οποία ήταν σφραγισμένη εδώ και 15 χρόνια!

Όλα αυτά έγιναν γνωστά χθες το βράδυ στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΖ με αφορμή τη συζήτηση για τη δημοπρασία του κεντρικού αγωγού ύδρευσης η οποία απέβη άγονη και επαναλαμβάνεται σε λίγες ημέρες. Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν εκρηκτικό αφού τα απανωτά προβλήματα που παρουσιάζονται δεν επιτρέπουν στις υπεύθυνες αρχές να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει για να δώσουν νερό σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, ποσότητες νερού και μάλιστα καλής ποιότητας υπάρχουν σε πολλά σημεία της Ζακύνθου όπως στο Ακρωτήρι, στον Πλάνο, την Κυψέλη, στο Αργάσι κλπ. Όμως τα χρόνια που πέρασαν οι τοπικές αρχές ακολουθούσαν μια συγκεκριμένη τακτική και έκαναν γεωτρήσεις μόνο στο Κερί αδιαφορώντας για τις άλλες περιοχές. Εκτός από ποσότητες νερού υπάρχουν διαθέσιμες και πολλές μελέτες οι οποίες βρίσκονται σε συρτάρια υπουργείων στην Αθήνα και σε υπηρεσίες στη Ζάκυνθο.

Ειδική αναφορά έγινε για το νερό στα Βρυσάκια καθώς είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια καταβάλλεται προσπάθεια να αντληθεί και να διατεθεί στο δίκτυο αλλά χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ αποκάλυψε ότι οι γεωτρήσεις που έγιναν σε 15 σημεία έγιναν σε λάθος μέρος και δεν έγιναν  εκεί που υπήρχε η μεγάλη φλέβα του νερού που θα έδινε τη δυνατότητα συνεχούς άντλησης, ενώ δεν ρυθμίστηκε και το ιδιοκτησιακό και τώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εκεί που έγιναν γεωτρήσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *