Ζάκυνθος

Ανατροπές που συγκλονίζουν στην δίκη για την απόπειρα εμπρησμού του ΞΕΝΙΑ

Συγκλονιστικές είναι οι ανατροπές στη δίκη που διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών  για την απόπειρα εμπρησμού του Ξενία, με κατηγορούμενο μεταξύ άλλων και τον τέως Δήμαρχο Ζακυνθίων Άκη Τσαγκαρόπουλο, μετά την κατάθεση του Χ.Λ., του προσώπου δηλαδή που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για το αρχείο των Οικονομικών Υπηρεσιών που βρέθηκε «θαμμένο» σε οικόπεδο στο Σκουλικάδο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κατηγορούμενου Βασ. Στεριώτη, στην συνεδρίαση του δικαστηρίου την περασμένη Δευτέρα 17 Ιουνίου, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ότι παρέλαβε τρεις συναλλαγματικές συνολικού ύψους 150.000 Ευρώ  από τον πρώην Δήμαρχο Ακη Τσαγκαρόπουλο και πως οι σάκοι  με τα στοιχεία  τα οποία  παραδόθηκαν στην Αστυνομία δεν βρέθηκαν ποτέ στο χωράφι του αλλά  ήταν προϊόν ενός σχεδίου που μεθόδευσε ο πρώην Δήμαρχος!

Όπως  αναφέρουν οι ίδιες  πηγές από το περιβάλλον του πρώην ταμία του Δήμου Β. Στεριώτη, στην συνεδρίαση της 17ης Ιουνίου εμφανίστηκε ο μάρτυρας που είχε προταθεί από τον τέως Δήμαρχο. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας καταθέτοντας αποκάλυψε ότι ο πρώην Δήμαρχος είχε υπογράψει και αποδεχτεί τρεις συναλλαγματικές ποσού 50.000 Ευρώ η κάθε μια, ανοιχτές ως προς τις ημερομηνίες λήξεως, τις οποίες είχε παραδώσει στο μάρτυρα στις 24 Φλεβάρη του 2013.

Οι συναλλαγματικές αυτές μάλιστα παραδόθηκαν από τον μάρτυρα στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου. Καταθέτοντας ο ίδιος μάρτυρας δήλωσε πως όλες οι ενέργειες για παράδοση σάκου και αρχείου στη Γ.Α.Δ.Αθηνών και για δήθεν θάψιμο αυτού του αρχείου ήταν «κατασκευάσματα» του πρώην Δημάρχου, ο οποίος έκλεινε τα ραντεβού μαζί του στο ξενοδοχείο «Μιμόζα»  στο Αργάσι. Εκεί, πάντα  σύμφωνα με τον μάρτυρα, φόρτωσε τις σακούλες με το αρχείο στο αυτοκίνητό του και μαζί πήγαν στην Αθήνα. Υπό την καθοδήγηση του τέως  Δημάρχου, τις παρέδωσε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΑΔΑ.

Πληροφορίες θέλουν ακόμη τον ίδιο μάρτυρα να καταθέτει  ότι ο πρώην Δήμαρχος του απαίτησε να συντάξει και ένορκη βεβαίωση στο συμβολαιογράφο Ερμ. Ζαμπάτη για να την χρησιμοποιήσει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας, το περιεχόμενο της οποίας,  είχε γράψει ο πρώην Δήμαρχος.

Στην  Ένορκη αυτή βεβαίωση, με ημερομηνία 21 Μαρτίου του 2013, κατ΄εντολή του συντάκτη της, είχε αναγραφεί πως ο πρώην Δήμαρχος, ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την βεβαίωση  την ίδια ημέρα.

Ο μάρτυρας φαίνεται ακόμη να κατέθεσε πως πέρα των χρηματικών συμφωνιών, δεχόταν από τον πρώην Δήμαρχο πίεση και απειλές.

Αίσθηση ακόμη προκαλεί η πληροφορία πως ο ίδιος μάρτυρας κατέθεσε πως τα περιβόητα αρχεία του Δήμου, ουδέποτε είχαν θαφτεί σε ακίνητό του και πως ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος τον προέτρεψε να ανοίξει στο οικόπεδό του μια λακκούβα ώστε το σχέδιό του να φαίνεται πιο πειστικό.

Όλες δε οι σχετικές φωτογραφίες, είπε πως τραβήχτηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Ερωτηθείς δε ο Α. Τσαγκαρόπουλος από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, αποδέχτηκε πως τις συναλλαγματικές τις είχε υπογράψει και συμπληρώσει ο ίδιος.

 

Παναγ. Κεφαλληνός: Ηταν κατευθυνόμενος!

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, ο δικηγόρος του Βασίλη Στεριώτη Παναγιώτης Κεφαλληνός σχολίασε:

«Καταδεικνύεται πως κάποιοι βιάστηκαν να αποκαλέσουν τον μάρτυρα αυτόκλητο! Αποδείχτηκε ότι ήταν κατευθυνόμενος και μόνο».

Η δίκη που διεκόπη τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *