Ζάκυνθος

Ανατομία των προβλημάτων του τουρισμού από τους ξενοδόχους του Λαγανά

Βρισκόμαστε  λίγες ημέρες πριν την τελευταία πτήση τσάρτερ της σεζόν και καθώς το νησί μας έχει αδειάσει από τουρίστες οι ξενοδόχοι του Λαγανά έκαναν την πρώτη ενημερωτική συνάντηση για να συζητήσουν τα προβλήματα που χρειάζονται άμεσα λύση.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Λαγανά και εκεί υπήρξε διεξοδική συζήτηση για όλες τις ελλείψεις και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, για το αίτημα εποχιακής πληρωμής των τελών, για τα τετραγωνικά των ξενοδοχειακών μονάδων  καθώς και για τις δυνατότητες που δίνει στον κλάδο ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του –Ε- οι επιχειρηματίες έβαλαν στο τραπέζι το θέμα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των επισκεπτών καθώς τα περιστατικά με τις κλοπές στη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού εγίνοντο με μεγάλη θρασύτητα. Εκατοντάδες τουρίστες την ημέρα αλλά κυρίως τις νυχτερινές ώρες έπεσαν θύματα κλοπής από αθίγγανους κλπ., που τους έπαιρναν τα πορτοφόλια από τις τσέπες, τα κοσμήματα που φορούσαν και ότι άλλο πολύτιμο κρατούσαν στα χέρια τους.

Αυτές οι εικόνες μας προσβάλλουν και μας δυσφημίζουν, εκτιμούν οι ξενοδόχοι και ζητούν περισσότερα μέτρα ασφάλειας. Με την ευκαιρία ανέφεραν ότι πρέπει να αλλάξει η αρνητικά εικόνα που υπάρχει για το Λαγανά γιατί διώχνει τους καλούς πελάτες και δεν πρόκειται κανείς να έλθει για οικογενειακές διακοπές.

Πλέον ο Λαγανάς έχει γίνει γνωστός στην οικουμένη για τη νυχτερινή του ζωή και την ασυδοσία που υπάρχει, κάτι που μπορεί να τραβά το ενδιαφέρον της νεολαίας αλλά προκαλεί ζημιά αλλού γιατί διώχνει τους τουρίστες με τη μεγαλύτερη καταναλωτική ικανότητα.

 Στα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τώρα λόγω οικονομικής κρίσης θέτουν πιο επιτακτικά είναι η εποχιακή πληρωμή των τελών καθώς ισχυρίζονται ότι λειτουργούν 4 μήνες το χρόνο και δεν μπορούν να πληρώνουν τέλη για 12 μήνες.

Επίσης ζητούν διαφάνεια και έλεγχο στην  πληρωμή των τελών της ΔΕΗ που γίνεται με τη νέα καταμέτρηση των τετραγωνικών. Να σημειωθεί ότι έχει προκληθεί θέμα από το γεγονός ότι μεγάλες επιχειρήσεις με άνω των 2 χιλιάδων τμ πληρώνουν μειωμένα χαράτσια και θα πρέπει να ερευνηθεί και στη Ζάκυνθο αν υπάρχει ισότιμη μεταχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων, ώστε να μην πληρώνουν τα βάρη μόνιμα οι μικρές επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση για το νέο αναπτυξιακό νόμο και τις δυνατότητες που υπάρχουν να ανακαινιστούν ξενοδοχεία μικρών αστέρων αλλά τέθηκε και το θέμα της πολεοδομικής τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Τέλος αναφέρθηκε το πρόβλημα που υπάρχει κάθε φορά στο τέλος της σεζόν όπου κλείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης του τουρισμού παρότι υπάρχουν εδώ τουρίστες. Αυτή τη στιγμή στο Λαγανά κάνουν διακοπές πάνω από 500 άτομα αλλά όλα τα μπαρ, εστιατόρια κλπ. είναι κλειστά και δίνεται η εντύπωσης έρημης περιοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *